Szerző: HWSW

2009. október 15. 09:30

Alcatel: jövőre már növekszik a távközlési szektor

A telekommunikációs szektor elérte a mélypontot, jövőre már lassú növekedéssel lehet számolni, az adatforgalmi igény mindeközben tovább nő majd, mely újabb kihívásokat támaszt az iparággal szemben - hangzott el az Alcatel-Lucent budapesti rendezvényén.

A múlt heti Alcatel-Lucent Innovation Day konferencián a cég legnagyobb hazai és nemzetközi partnerei egyaránt jelen voltak, a mintegy 120 telekommunikációs szakembernek elsősorban a szektor jövőjéről, valamint a különböző iparági megoldásokról tartottak előadásokat. A konferencián bemutatott termékek és megoldások közt szerepeltek vezetékes és vezeték nélküli hangátviteli rendszerek, video- és adatkommunikációs technológiák, energiamenedzsment és digitális otthon menedzsment megoldások.

A konferencián elhangzottak szerint a telekommunikációs szektor bár átlendült a válság okozta mélyponton, az iparágnak az új évtizedre újabb kihívásokkal kell szembenéznie. A szektor második-harmadik negyedévben érezhető növekedésével együtt várhatóan tovább folytatódik a trend, mely szerint a vezetékes beszédforgalom tovább csökken, miközben az adatforgalom dinamikusan nő.

Az Alcatel-Lucent által megrendelt független előrejelzés szerint a hálózati adatforgalom 2008 és 2013 közt az ötszörösére nő majd, jövőre és 2011-ben pedig az adatátvitel egyre nagyobb hányadát teszi ki a videoforgalom, miközben a mobil szélessávú forgalom megduplázódik évente. A végfelhasználók számára eközben triviálissá válik, hogy minden tartalom bárhol és bármikor elérhetővé kell váljon számukra, valamint a különböző, hálózatra kötött eszközök közt zökkenőmentes legyen a kommunikáció - mondta el nyitóelőadásában Luis Martinez Amago, az Alcatel-Lucent régiónkért felelős alelnöke.

Amago a konferenciát követő sajtótájékoztatón kifejtette, a cég Magyarországon alapvetően két területen lát növekedési lehetőséget: a meglévő hálózatok sávszélességének bővítése és új hálózatok kiépítése, illetve a vállalatok körében egyre népszerűbbé váló IP-telefónia terén. A partnerkapcsolatok mindehhez adottak, hiszen a cég a régióban működő telekommunikációs szolgáltatókkal karöltve a múltban hozzájárult egyebek mellett a DSL-hálózat kiépítéséhez és korszerűsítéséhez, valamint a 2G-s és 3G-s mobilhálózatok műszaki és technológiai hátterének fejlesztéséhez.

A vállalat továbbra is aktív szerepet kíván vállalni a régiós telekommunikációs szektor fejlesztésében, így a cég az optikai hálózatokhoz (FTTx) és az újgenerációs mobil adatátviteli rendszerekhez (például LTE) is szállít megoldásokat.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról