Szerző: Koi Tamás

2009. október 12. 10:01

Noteszgépeket hív vissza az Acer

Visszahívja egyes noteszgép-szériájának bizonyos darabjait az egyik legismertebb noteszgépgyártónak számító Acer. A túlmelegedésre hajlamos gépekből itthon is adtak el, a vásárlók a cég weboldalán ellenőrizhetik, érintett-e a számítógépük.

Az Acer európai weboldalán szereplő információk szerint az AS3410, az AS3810T, AS3810TG, AS3810TZ és AS3810TZG sorozatokat érinti az a hiba, mely a készülékház túlzott felmelegedéséhez, ezáltal pedig meghibásodáshoz vezethet. Az érintett notebookokban a beépített mikrofon vezetéke okozza a problémát, mely túlmelegedhet, ha a felhasználó \"folyamatos, túlzott nyomást\" gyakorol a tenyértámasz bal oldalára.

A visszahívási program csak a 2009. szeptember 15. előtt gyártott notebookokat érinti, az ennél újabb példányokon már kijavították a gyári hibát. Az Acer nem közölte, hogy összesen hány noteszgép érintett a visszahívási akcióban, illetve ezeket elsősorban mely régiókban értékesítették. A szóbanforgó modellek többnyire alsó-középkategóriás, otthoni és kisirodai felhasználásra szánt konfigurációk.

\"\"

Úgy tudjuk, hogy a hibás Aspire 3810-es noteszekből Magyarországra is szállított az Acer, Móritz Krisztina termékmanager azonban nem közölte lapunkkal, pontosan hány olyan gépet adtak el hazánkban, melyeket érint a visszahívási akció, felhívta ugyanakkor a figyelmet, hogy itthon kevés problémás notebook került forgalomba. Móritz a HWSW-nek kifejtette, hogy a felhasználóknak az erre szolgáló, egyelőre csak angol nyelven elérhető weboldalon kell beírniuk a noteszgép sorozatszámát - ha a rendszer a hibás szériába sorolja a gépet, ajánlott felhívni az Acer központi márkaszerviziét, ahol gondoskodnak a notesz kijavításáról.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról