Szerző: Koi Tamás

2009. október 9. 10:00

Vezetőváltás az Externetnél

Novembertől új vezérigazgatója lesz az Externet Nyrt-nek, írja a Napi Gazdaság. A céget évek óta irányító Pórffy András helyére Kocsis Ferenc kerül, a korábbi vezető továbbra is az Externetnél marad.

Pórffy András 2004-ben lett az Externet első embere, a cégvezető irányítása alatt a vállalat az egyik legnagyobb alternatív internetszolgáltatóvá nőtte ki magát (Pórffy később az Alternatív Távközlési Szolgáltatók Egyesületének alelnöke is lett). Az Externet Pórffy vezetése alatt vonult tőzsdére tavaly májusban, majd októberben indult a negyedik mobilszolgáltató létrehozását célzó, később visszavont állami tenderen. A vállalat a mostani vezérigazgató irányításával vásárolta fel VIVANET internetszolgáltatót, valamint megszerezte a TVnet DSL-előfizetőit is.

Pórffy a hazai telekommunikációs piac egyik meghatározó figurájaként többször is nyíltan bírálta a magyarországi alternatív szolgáltatókat szerinte hátrányosan érintő szabályozási rendszert, valamint a Magyar Telekom nagykereskedelmi termékpolitikáját. Cége tavaly év végén egyedüliként ment neki a nagykereskedelmi piacot uraló szolgáltatónak a Nemzeti Hírközlési Hatóság előtt a retail minus rendszer kapcsán.

Az Externetnél idén tulajdonosváltásra került sor, az econet.hu 76 százalékos részesedését egy szakmai befektető vette meg. Pórffy a tulajdonosváltás kapcsán úgy vélekedett, hogy a változás mindenképpen pozitív az Externet többi tulajdonosa és ügyfelei számára is, a Dr. László Géza vezette befektetői csoport komoly szakmai és kapcsolati tőkét hoz a vállalatba.

Pórffy idén november elején válik meg vezérigazgatói pozíciójától, ettől függetlenül a cégnél marad, az igazgatóság alelnökeként. A vezérigazgató megkeresésünkre nem kívánta kommentálni a személyi változást.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról