:

Szerző: Bodnár Ádám

2009. szeptember 30. 11:29

Vezeték nélküli szinkronizálás az Open-Xchange-dzsel

Okostelefonokkal, mobiltelefonokkal is kompatibilis már az Open-Xchange, a nyílt forrású kommunikációs és kollaborációs szoftver, amely az egyre népszerűbb Microsoft Exchange-nek próbál alternatívája lenni.

Az Open-Xchange-hez most megjelent OXtender for Business Mobility lehetővé teszi mobiltelefonok, okostelefonok tulajdonosai számára, hogy vezeték nélkül szinkronizálják az e-mail-eket, naptárbejegyzéseket vagy névjegyzékeket. A szoftver a Google Androidot, Windows Mobile-t, Symbiant, Blackberry OS-t futtató készülékekkel, valamint az Apple iPhone-jával működik. A technológia alapja a Microsoft Exchange ActiveSync protokoll, amely a legtöbb mobil platformmal kompatibilis már.

\"A jelenlegi megoldások vagy csak bizonyos mobiltelefonokkal működnek, vagy drága szerveroldali megoldást igényelnek\" - mondta Rafael Laguna, az Open-Xchange vezetője. \"Az OXtender for Business Mobility egy elérhető árú mobil üzenetküldő és kollaborációs megoldás mnden mobil platformra.\" Az OXchange for Business Mobility push e-mail szolgáltatást is képes nyújtani, vagyis a mobilelefonok, okostelefonok felhasználói anékül kapják meg leveleiket, hogy nekik le kellene kérdezniük postafiókjuk tartalmát. Ugyanígy a naptárjukban, a névjegyzékben vagy a teendőlistában történt változások is azonnal megjelennek a mobiljukon.

Az Open-Xchange Server Editionnel vagy Open-Xchange Appliance Editionnel használható OXtender for Business Mobility 25 felhasználós előfizetési díja az első évre 355 dollár, újabb felhasználókra pedig további egyenként 14 dollárért lehet megvenni a szoftvert. Minden további évben az előfizetési díj az első éves díj negyede. A nyílt forrású Open-Xchange szervert világszerte mintegy 3500 szervezet vezette be, a hosztolt változatát pedig több mint 10 millió felhasználó használja.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 22:55

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.