Szerző: Bodnár Ádám

2009. szeptember 29. 14:03

Újabb nagyvállalatok a Windows 7 korai felhasználói között

A Microsoft bejelentette, újabb nagyvállalatok vezetik be korán a Windows 7-et, a Ford mellett a Starwood hotellánc, a Continental Airlines és az Intel informatikai vezetői beszélnek tapasztalataikról egy mai rendezvényen San Franciscóban.

A redmondiak láthatóan mindent megmozgatnak annak érdekében, hogy az október 22-i nemzetközi premier előtt a lehető legnagyobb felhajtást csapják az új operációs rendszernek. A Windows 7 sikere nem csak a Microsoft szempontjából lényeges, hanem az egész informatikai ipar szempontjából, az új operációs rendszer megjelenése ugyanis lökést adhat a PC-eladásoknak, ami úgy hiányzik a recesszió által sújtott piacnak mint egy falat kenyér.

A Windows 7 elődje, a Vista a legtöbb vállalati felhasználónál kimaradt a frissítési ciklusból, a cégek többsége nem kért a rossz hírű operációs rendszerből, maradtak inkább a Windows XP-nél, amely azonban már több mint 8 éve jelent meg és jövő nyáron megszűnik hozzá a \"mainstream\" támogatás, 2010 júliusa után már csak a kritikus biztonsági frissítéseket javítja benne a Microsoft.

A Vistára továbbfejlesztett kernelére épülő Windows 7 elődjével szemben már a tesztidőszak alatt, a béta és RC változatokkal is kedvező visszajelzéseket gyűjtött be. Ez nyilván annak is köszönhető, hogy a Windows 7 úgy tudta levetkőzni a Vista gyerekbetegségeit, hogy közben megmaradt a visszamenőleges kompatibilitás, így a Windows 7-tel működik minden olyan szoftver és driver, ami Vistával, ami pedig mégsem, az futhat az XP Mode-on, ami egy virtualizált Windows XP az operációs rendszer vállalati változataiban.

A visszajelzések és a felmérések szerint a Windows 7-et a cégek hamar be kívánják vezetni, a Goldman Sachs által megkérdezett vállalatok negyede 12-18 hónapon belül át akar állni az új asztali operációs rendszerre, miközben Vistára összesen a cégek ötöde állt át a mai napig. A hazai vállalatok kimondottan várják a Windows 7-et és a Windows Server 2008 R2 érkezését, a Microsoft felmérése alapján 6 százalékuk fél éven belül, további 20 százalék pedig egy éven belül be kívánja vezetni őket - a maga idejében a Vista esetében jóval alacsonyabbak voltak ezek az értékek.

A Fordnál azért döntöttek a Windows 7 gyors bevezetése mellett, mert a válságos időket élő autógyártó ezzel szeretné vonzóvá tenni magát a fiatal dolgozók szemében, akik elvárják munkahelyükön az új technológiákat. A Starwood szállodalánc a Sheraton hotelekben a vendégek számára rendelkezésre álló érintőkijelzős PC-ken is tesztelte a Windows 7-et, a visszajelzések kedvezőek voltak. Az Intelnél a mai napig Windows XP-t használnak, egyelőre néhány száz dolgozó gépén tesztelik a Windows 7-et.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.