Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Ősszel is lesz HWSW free! Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.

Blade-formátumú Nexus kapcsolót mutatott be a Cisco

Bodnár Ádám, 2009. szeptember 29. 11:12
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Cisco bemutatta a Nexus kapcsolócsalád új tagját, a blade keretbe építhető Nexus 4000 modellt, amelyet a vállalat OEM-partnerei vásárolhatnak meg.

hirdetés

A Nexus sorozatot tavaly nyáron jelentette be a Cisco. A vállalat termékkínálatában a Catalyst és az MDS közé ékelődő Nexust az a felismerés hozta életre, hogy a jövő adatközpontjában a szerverek és tárolók egységes kommunikációs felülete a 10 gigabites Ethernet lesz, ezen keresztül zajlik majd lényegében mindenfajta adatforgalom. A Nexus a Cisco által Unified Fabricnak hívott 10Gb Ethernetre épül, kiegészítve FCoE-támogatással.

A családnak már számos tagja volt, a 7000-es core switch, az 5000-es access switch, a 2000-es "fabric extender", illetve a Nexus 1000V, amely egy szoftveres kapcsoló virtualizált környezetek számára. A Nexus az azóta a Cisco 100 százalékos tulajdonába került Nuova Systemsszel közös, másfél milliárd dollárt felemésztő, 1500 szabadalmat eredményező fejlesztés eredményei. Pletykák szerint egyébként a Cisco saját blade szervereit is a Nuova Systems fejlesztette ki, hogy a vállalat szerverpiaci tervei a lehető legtovább titokban tudjanak maradni.

A Cisco Nexus 4000 egy blade keretbe illeszthető megoldás, amelynek feladata a blade szerverek felől érkező gigabites Ethernet kapcsolatok aggregálása egy 10 Gb Ethernet kapcsolatba a rackbe épített Cisco Nexus 5000 vagy egy Cisco Nexus 7000 központi switch felé. A switch lelke egy egyedi fejlesztésű alkalmazásspeficikus áramkör, az operációs rendszer pedig a Nexus család többi tagjából ismert NX-OS, amely az IOS kezelőfelületéhez szokott mérnökök számára már ismerős lesz, azonban képességei jóval túlmutatnak az IOS-en. A Nexus 4000 támogatja a FibreChannelt, a FibreChannel over Ethernetet (FCoE), az iSCSI-t, valamint a 802.1 Data Center Bridging szabványt.

A switch nem kerül kereskedelmi forgalomba, a Cisco OEM partnerei vásárolhatják meg, illeszthetik saját blade megoldásaikhoz és értékesíthetik, így aztán a Nexus 4000 megjelenésének időpontja és ára sem a Ciscón múlik.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.