Szerző: Bodnár Ádám

2009. szeptember 28. 13:32

Üzletifolyamat-szolgáltatót vett a Xerox

A Xerox 6,4 milliárd dollárért megvásárolja az Affiliated Computer Services (ACS) üzletifolyamat-szolgáltatót, a 6,4 milliárd dolláros vételárat készpénzben és részvényekben egyenlíti ki.

Az ACS akvizíciójával a Xerox dokumentum-menedzsment cégből üzletifolyamat-szolgáltatóvá válik.A lépés elsősorban a HP-vel vívott harc szempontjából fontos, a HP ugyanis az EDS révén rengeteg nyomtatási és dokumentumkezelési szolgáltatást tud eladni, a cég nemrégiben önálló részleget hozott létre a menedzselt dokumentumkezelési szolgáltatásoknak. Míg a HP az informatikai szolgáltatások, a Xerox az üzleti szolgáltatások oldaláról támad ugyanarra a piacra.

Az üzletifolyamat-szolgáltatás egy 150 milliárd dolláros piac 5 százalékos éves növekedéssel, itt szeretné megvetni a lábát a Xerox, amely a felvásárlással a  egy 22 milliárd dolláros céggé válik, a forgalmának közel felét pedig a szolgáltatások adják majd. A tavalyi évet a Xerox 17,6 milliárdos bevétellel zárta, ebből 3,5 milliárd dollárt adtak a szolgáltatások.

Az 1988-ban alapított, mintegy 74 ezer dolgozót foglalkoztató, dallasi központú ACS legnagyobb ügyfelei az amerikai kormányzati szektorból kerülnek ki, de a cégnek az ipari, kereskedelemi, a pénzügyi, a közlekedései, a technológiai és az egészségügyi szektorból is vannak megrendelői. Az ACS tavaly 6,1 milliárd dolláros forgalmat ért el, nyeresége 321 millió dollárt tett ki.

A megállapodás több mint 63 dollárra értékeli az ACS részvényeit, ami 34 százalékos prémium a pénteki záróárhoz képest. A tulajdonosok 18,6 dollár készpénzt és közel 5 Xerox-részvényt kapnak egy értékpapírért cserébe. A Xerox részvényesei láthatóan nincsenek elragadtatva a 6,4 milliárdos tranzakciótól, a bejelentés óta a cég papírjainak értéke több mint 5 százalékot esett.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról