:

Szerző: Dojcsák Dániel

2009. szeptember 28. 13:44

Hivatalos Twitter-kliens érkezik BlackBerry-re

Eddig is el voltak kényeztetve a Blackberry használók Twitter-kliensek szempontjából, hisz több használható megoldás is létezett a platformra. Most viszont érkezik a hivatalos kiadás a RIM-től.

Az UberTwitter, a TwitterBerry, a SocialScope és a Tweetcaster is teljesen korrekt, használható Twitter-kliens Blackberry platformra. Az UberTwitter helyfüggő funkciókat is felvonultat, az üzenetekhez cellainformációt vagy a GPS által mért koordinátákat is lehet csatolni. Emellett persze mindegyik klienssel könnyen követhetőek a barátok, lehet velük válasz- vagy közvetlen üzenetet küldeni, illetve retweetelni is.

Kérdéses, hogy a RIM miért döntött úgy, hogy kiad egy saját, hivatalos programot, de az tény, hogy a cég kihasználhatja az alkalmazásfejlesztésben szerzett tapasztalatait, illetve a hazai pálya előnyeit. Az egyik legfontosabb eleme a hivatalos kliensnek, hogy az üzleti Blackberry Push szolgáltatást használja majd, így a felhasználóknak nem kell majd manuálisan frissíteni az üzenetfolyamot. Minden változás azonnal szinkronba kerül az okostelefonon.

\"\"

ÜberTwitter

Emellett a program megkapja a Blackberry core (mag) alkalmazás integrációt, a kontaktlista egyesíthető a telefonkönyvvel, a böngészővel, illetve a készülék beállítás varázslójával is. Ez utóbbi azt jelenti, hogy az új készülékekre is valószínűleg alapból felkerül a kliens, s minden vásárlónak felajánlja majd a varázsló az első indításkor, hogy állítsa be Twitter-fiókját a telefonon is.

A CrackBerry blog értesülései szerint az általános funkcionalitás terén viszont nem kell semmi extrára számítani, ez a program is hasonló lehetőségeket kínál majd mint társai. A felhasználók számára ez jó hír, a két legnépszerűbb blackberrys kliens, a TwitterBerry és az UberTwitter fejlesztői viszont ellehetetlenülhetnek hosszú távon, ha a RIM integrálja saját alkalmazását.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 02:17

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.