Szerző: Bányai György

2009. szeptember 28. 13:39

Hamarosan boltokban az új, szétnyitható Vertu luxusmobil

A Vertu legfrissebb készüléke, a Constellation Ayxta magából leginkább a rozsdamentes fémvázra feszített alumíniumot és kerámiát, valamint zafírüveget és bőrt mutatja, ami természetes is, hiszen a vételár nagy részét a külsőségekre költi a jómódú vásárló.

A Vertu Constellation F Ayxta nem lesz épp a metróval munkába járók divattelefonja, a készülék   irdatlan sok pénzért, az anyagválasztástól függően 4900-6500 euróért, azaz mintegy 1,3-1,7 millió forintért vihető haza, ennyiért már majdnem autót is kapni. A készülék - ahogy az a gyártónál megszokott - a külsőségekre fekteti a legnagyobb hangsúlyt, az Ayxta a többi Vetru mobilhoz hasonlóan igen exkluzívra sikeredett.

A Constellation F Ayxta elektronikáját egy rozsdamentes fémváz borítja, a takarásért edzett zafírüveg, alumínium, kerámia, valamint némi bőr felel, természetesen ízléses elosztásban. A telefon pontos technikai paramétereivel kapcsolatosan a Vertu elég szűkszavú, azt azonban biztosan tudhatjuk, hogy benne két LED-vakuval felszerelt, 3 megapixeles kamera van, a beépített memória microSD-kártyával akár 8 gigabájtig is bővíthető.

\"\"

A hagyományos Vertu formatervvel ellátott Ayxta technikai jellemzői között még Bluetooth-adóvevőt, 3G-hálózatok támogatását is megtalálhatjuk, a kagylóformájú burkolat külső kijelzője pedig érintésérzékeny. Szinte teljesen biztos, hogy GPS-vevőegységet is aktiválhat a helymeghatározásra vágyó tulajdonos, ám arról nem tett a gyártó említést, hogy az milyen navigációs szoftverrel képes az együttműködni. A Constellation F Ayxta vásárlója természetesen az új gyártói szolgáltatásokhoz (Vertu Concierge vevőszolgálat, Vertu Select City Brief városimertető és időzóna beállító) is hozzáfér, ezek a készüléken dedikált gombbal érhetők el.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról