:

Szerző: Bodnár Ádám

2009. szeptember 21. 11:57

Webre köthető a HP digitális képkerete

Otthoni multimédiás mindenessel jelentkezett a HP. A nappalikba, konyhákba szánt DreamScreen PC csatlakoztatása nélkül képes zenék vagy filmek lejátszására, elérhetők róla a legnépszerűbb közösségi szolgáltatások, és képkeretként is használható.

Egy digitális képkeret, egy személyi médialejátszó és egy internetterminál sajátos keveréke a HP DreamScreen, amely afféle otthoni szórakoztatóközpont olyanoknak, akik az internetet nem csak információforrásként használják, hanem szórakozóhelyként is. A készüléket úgy tervezték, hogy jól mutasson egy nappaliban, konyhában vagy akár hálóban, azaz azokban a helyiségekben, ahol egy PC-nek rendszerint nincs helye.

A 10 és 13 hüvelykes kivitelben elérhető DreamScreen 2 gigabájt beépített memóriát tartalmaz, de többféle kártyával (Compact Flash, SD, xD, Memory Stick) kompatibilis és USB-porttal is ellátták, ahová pendrive-ot vagy merevlemezt csatlakoztathat a felhasználó. A készülék elboldogul az MPEG1, MPEG2, MPEG4 és H-264 videókkal, az MP3, WMA. AAC és WAV formátumú zenékkel, a képek közül pedig a JPG, BMP és PNG állományokat szereti.

\"\"

Az eszköz Wi-Fi vagy Ethernet segítségével csatlakoztatható az otthoni hálózatra és a PC-ken megosztott állományokat is le tudja játszani, emellett elérhető róla az internet is. Webböngésző ugyan nincs a DreamScreenben, de a készülék szoftvere beépített támogatást tartalmaz néhány közösségi szolgáltatáshoz, például a Facebookhoz, a Snapfish képmegosztóhoz vagy a Pandora zenei szolgáltatáshoz.

Mivel a DreamScreenhez nincs billentyűzetl, csak távirányító, ezért a webes szolgáltatások is csak korlátozott funkcionalitással működnek, legalábbis ami a Facebookot illeti: megtekinthetők az ismerősök státuszüzenetei, a megosztott képgalériák és a közeljövőben várható események, de üzenetet írni már nem lehet például. A Snapfish fotómegosztó vagy a Pandora zenei szolgáltatás alighanem távirányítóval is jól kezelhető.

A DreamScreen szoftvere világórát, ébresztőt és öt napos időjárás-előrejelzést is kínál. A 10 hüvelykes változat 249 dollárért már kapható, a 13 hüvelykes kijelzővel szerelt verzió 299 dollárért később érkezik.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 02:13

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.