Szerző: Bodnár Ádám

2009. szeptember 17. 11:28

Egyszerűen kapcsolható többféle elektronikus fizetési szolgáltatás a webáruházakhoz

A BIG FISH Payment Gateway többféle elektronikus fizetési megoldás bevezetését teszi lehetővé úgy, hogy nem kell mindegyiket külön az áruház rendszerébe integrálni. A megoldás nagy lökést adhat a hazai elektronikus kereskedelemnek.

Webáruházat létrehozni egyáltalán nem lehetetlen feladat, a NetAcademia IT Factoryban már egy néhány órás oktatáson elsajátítható ennek mikéntje, de az interneten nagy a választék szabadon elérhető webáruház-motorokból is, így szinte már csak egy szerverre és internetkapcsolatra, no meg a jogi háttér megteremtésére van szükség ahhoz, hogy beindulhasson az üzlet.

Az online boltok azonban mit sem érnek elektronikus fizetés nélkül, sokszor az érdeklődők le is mondanak egy termék megvásárlásáról, ha nem tudják azonnal megrendelni és kifizetni. A vásárlók bizalmát is erősítheti, ha látják, hogy például bankkártyát is elfogad. Az elektronikus fizetési megoldásokat egy webáruházban elérhetővé tenni azonban már nagyobb falat, mivel a különböző bankok és fizetési szolgáltatók eltérő megoldásokat alkalmaznak az áruházakkal való kommunikációra, így akár egyféle fizetési megoldás (pl. bankkártya) bevezetése is hosszas fejlesztést igényelhet, ha pedig a webáruház újabb elektronikus fizetési megoldásokat szeretne bevezetni, az újabb feladat a programozóknak.

Erre a problémára igyekszik megoldást nyújtani a BIG FISH által nemrég elindított Payment Gateway, amely számos elektronikus fizetési megoldást támogat. A vállalat leginkább azokat a webáruházakat célozza meg szolgáltatásával, akik nem tudnak vagy szeretnének saját maguk kapcsolódni a különféle elektronikus fizetési szolgáltatókhoz  Nekik elég kizárólag a Payment Gatewayhez kapcsolódni, amely lebonyolítja a tranzakciókat és azonnal vissza is igazolja őket a webáruház üzemeltetőjének, így pontosan követhetővé válnak a vásárlások.

\"A BIG FISH számos hazai webáruház, köztük a G\'Roby vagy a Libri fejlesztőjeként komoly tapasztalatra tett szert elektronikus fizetési megoldások integrációjában\" - mondta a HWSW-nek Barcsay Erik, a BIG FISH ügyvezető igazgatója. Ezt a tudást felhasználva hoztuk létre a Payment Gateway szolgáltatást, amely tudomásunk szerint egyedülálló a hazai piacon. Célunk, hogy bármelyik webáruház egyszerűen csatlakozni tudjon az egyre népszerűbb elektronikus fizetési megoldásokhoz.\"

A cég fejlesztői számos segédprogramot készítettek, amelyek segítségével a Payment Gateway néhány órás fejlesztéssel integrálható a webáruházakba, ezután bankkártyás fizetés, MobilFizetés és az Abaqoos virtuális pénztárca is használhatóvá válik, de később várható a PayPal integrálása is a rendszerbe - tudtuk meg Barcsay Eriktől. A Paymen Gatewayt elég egyszer beilleszteni a webáruházba, ettől fogva a szolgáltatás által kínált összes elektronikus fizetési megoldás elérhető lesz a webáruházban ha az üzemeltető úgy akarja, de új megoldások felvétele sem jár fejlesztéssel. Ha a fizetési szolgáltatók oldalán történik valami változás, akkor a BIG FISH díjmentesen továbbfejleszti a Payment Gatewayt, ezzel a webáruház üzemeltetőjének nem lesz gondja.

A szolgáltatás többféle konstrukcióban vehető igénybe, a kisebb forgalmú webáruházak választhatják a sikeres tranzakciónkénti 0,5 százalékos jutalékos rendszert, nagyobb webshopoknak már megérheti az évi 120 ezer forintos fix díj kifizetése, ekkor nincs jutalék. A Big Fish saját fejlesztésű webshopjának megvásárlása esetén a Payment Gateway használata díjmentes. Természetesen az elektronikus fizetési megoldások bevezetéséhez a webáruháznak külön-külön szerződést kell kötnie a fizetési szolgáltatókkal, de a programozási munkát elég egyszer elvégeznie, amikor a Payment Gatewayt integrálja, innentől a többi már a BIG FISH dolga.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról