Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Az Avaya veszi meg a Nortel vállalati kommunikációs részlegét

Bodnár Ádám, 2009. szeptember 14. 15:43
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A várakozásoknak megfelelően az Avaya veheti meg a Nortel vállalati kommunikációs berendezésekkel foglalkozó részlegét. A vételár 900 millió dollár, az ügylet a csődbíróság és a hatóságok jóváhagyása esetén a negyedik negyedévben zárulhat le.

hirdetés

Az Avaya veheti meg az éve elején csődbe ment Nortel Networks vállalati kommunikációs részlegét, amelyért 900 millió dollárt fizetett, illetve további 15 millió dollárt különített el a dolgozók megtartására. Az Avaya a Siemens Enterprise-ot ütötte ki ajánlatával. A vezetékes és VoIP-telefonrendszerekre szakosodott vállalati kommunikációs részleg tavaly 2,4 milliárd dolláros forgalmat hozott a Nortelnek, az idei második negyedévben 28 százalékos visszaesés után 456 milliós bevétellel zárt.

A Nortel vállalati kommunikációs tevékenységének megszerzésével az Avaya bővíti ügyfélkörét és termékpalettáját, hogy a Cisco nyomába eredhessen ezen a piacon. A Nortelnek jelentős amerikai ügyfelei voltak, amelyek így az Avayához kerülnek, ezáltal Észak-Amerikában az Avaya részesedése nagyobb lesz a Ciscóénál a vállalat kommunikációs piacon. A Frost & Sullivan szerint a Cisco 21 százalékos, míg a Nortellel erősítő Avaya részesedése 27 százalékos lesz.

A csődbíróság által még jóvá sem hagyott tranzakciót máris többen bírálták. Az egyik legnagyobb amerikai távközlési szolgáltató attól tart, az Avaya nem fogja átvenni a támogatási szerződéseit. A Verizon számos kormányzati intézménynél és rendvédelmi szervnél épített ki szolgáltatást a Nortel eszközei segítéségével. Mások attól tartanak, a felvásárlás után kétszereplősre olvad a vállalati kommunikációs berendezések piaca, bár ezt cáfolják a fenti adatok, hiszen az Avaya és a Cisco részesedése összesen nem éri el az 50 százalékot.

Amint arról a HWSW is beszámolt, Kanada egyik legnagyobb vállalata, a torontói központú Nortel Networks januárban jelentett csődöt, miután miután az eltelt 3 évben több mint 7 milliárd dollár veszteséget halmozott fel és képtelen volt kifizetni tartozásait. A céget darabonként értékesítik, a mobiltelefonos hálózati berendezéseket gyártó részleget és a kapcsolódó kutatás-fejlesztési tevékenységet 1,1 milliárd dollárért az Ericsson vette meg július végén.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!