:

Szerző: Dojcsák Dániel

2009. szeptember 14. 12:07

Új térképek jelentek meg az iGO 8-hoz

Az iGO navigációs szoftvert fejlesztő Nav N Go elérhetővé tette vásárlói számára a legújabb Európa és Észak-Amerika térképfrissítéseket a webes rendszerén, a Naviextras.com-on keresztül.

A Nav N Go frissítőportálján a mai naptól érhetőek el a 2009. második negyedévi, azaz 2009. júniusi adatokat tartalmazó, legújabb Európa és Észak-Amerika térképek. A friss térképek természetesen licencdíj megfizetésének ellenében tölthetőek le, de a Nav N Go tulajdonában lévő magyar TopMap által kezelt kelet-európai országtérképek frissítése továbbra is ingyenes minden PDA/okostelefon verziós iGO 8 felhasználónak.

Az őszi frissítés keretében a Nav N Go 44 országhoz adott ki új térképeket. Jó hír, hogy az ingyenesen frissíthető kelet-európai régió, ami eredetileg csak 12 országot tartalmazott, ezúttal tovább bővült 2 új taggal, így immár 20 ország új térképeinek letöltéséért nem kell fizetnie a felhasználóknak. A most bevezetett két új tag, Albánia és Macedónia viszont csak a főúthálózattal szerepel jelenleg, utcaszintű adatbázisra még várni kell egy jó ideig.

Az új térképek szokás szerint az úthálózat változásain, bővülésén túl sok új POI-t (érdekes hely) tartalmaz, illetve a pontos navigáció egyik kritikus előfeltételeként számon tartott tábla- és sebességkorlát-adatbázis is ismét bővült, naprakészebb lett. A magyarországi térkép 249 kilométernyi úttal bővült, a POI-adatbázisba pedig 750 további pont került be. A Budapesten utazóknak hasznos apróság, hogy a hosszabb ideig fennálló útlezárásokat is tartalmazza a térkép, így tehát a Margit-híddal nem kalkulál a szoftver, viszont a Szabadság-híd újra bekerült a lehetséges útvonalak közé.

A Naviextras.com kínálatában az új térképadatbázisok mellett megjelentek új, prémium POI-gyűjtemények is, melyek pénzért kínálnak pontosabb, részletesebb listát. A hivatalos közlemény szerint egyes kelet-európai országokra is készült ilyen extra változat, de jelenleg a Naviextras.com-on csak az amerikai változat látszik 12,5 millió ponttal 20 euróért, a 600 ezer brazil, illetve a 4,4 millió európai prémium pont 15-15 euróért.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 15:53

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.