Szerző: Bodnár Ádám

2009. szeptember 14. 12:57

Az EMC-hez igazol Pat Gelsinger, az Intel műszaki vezetője

Több amerikai lap is beszámolt arról, hogy az Intel vállalati részlegének vezetője, Patrick Gelsinger az EMC-hez igazol, ahol Joe Tucci elnök-vezérigazgató három év múlva várható nyugdíjba vonulása után a cégvezetői poszt egyik várományosa.

Pat Gelsinger távozásáról a Wall Street Journal és a New York Times is beszámolt. A New York Times úgy tudja, Gelsinger távozása egy nagyszabású vezetői átszervezés része az Intelnél. Az asztali, mobil és szerver chipek fejlesztését Dadi Perlmutter, az első Centrino platform processzorának, a Pentium M-nek a vezető tervezője fogja irányítani, aki jelenleg az Intel Mobility Group vezére. A lap értesülései szerint a korábbinál nagyobb befolyást kaphat az Intelnél Sean Maloney marketing-vezér, akit alighanem a desktop, vállalati és mobil termékekért felelős vezetővé neveznek ki.

Gelsinger 1979, azaz a diploma megszerzése óta dolgozik az Intelnél, ahol számos különféle pozíciót töltött be, jelentős szerepet játszott a 80286 és 80386 processzorok fejlesztésében, a 80486-nak pedig vezető tervezője volt. Gelsingert 1992-ben nevezték ki az Intel Architecture Group műszaki vezetőjévé, majd az asztali processzorokért felelős vezetővé, később pedig az Intel műszaki igazgatójává nevezték ki.

Az EMC-nél Gelsinger a Storage Group vezetőjeként az adattárolási termékek fejlesztéséért felel majd, a HP-hez távozott David Donatelli utódaként. A Wall Street Journal úgy tudja, a 62 éves, három év múlva nyugdíjba menő Joe Tucci elnök-vezérigazgató egyik lehetséges utódaként számítanak az EMC-nél Gelsingerre. Alighanem ez állhat távozásának hátterében is, az Intelnél ugyanis biztosan nem lenne belőle elnök-vezérigazgató, a cég működését jól ismerők szerint Paul Otellinit minden bizonnyal Sean Maloney fogja követni a cég élén, bár egyelőre nem tudni, erre a váltásra mikor kerülhet sor. Paul Otellini 1950-ben született, a 65 éves nyugdíjas kort tehát csak 2015-ben éri el, legkésőbb ekkor kell lemondania elnök-vezérigazgatói pozíciójáról.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról