:

Szerző: Bodnár Ádám

2009. szeptember 8. 12:34

A Sanoma kezében az Olcsóbbat.hu

A Sanoma tulajdonába kerül a műszaki cikkekre koncentráló Olcsóbbat.hu, amely az Árukereső után a második legnagyobb magyar árösszehasonlító oldal, amely azonban nem olvad össze a már meglevő Kirakattal, hanem inkább kiegészíti azt.

Bennfentes források szerint a Sanoma megvásárolta az Olcsóbbat.hu árösszehasonlító oldalt üzemeltető Selko Kft.-t, az ügyletről a hivatalos bejelentés a napokban várható. A tranzakció értéke  nem nyilvános.

Az árösszehasonlító oldalak erőteljesen keresőoptimalizáltak, ezáltal nagy forgalmat képesek felszívni a webes keresőkből és ezeket a internetes boltokra irányítják, így erőteljesen fel tudják lendíteni azok forgalmát. Nem véletlen, hogy a dél-afrikai Naspers, amely korábban a Vaterát és a TeszVeszt is megszerezte, nemrégiben az Árukereső.hu oldalt is megvásárolta.

A Sanoma már korábban is rendelkezett saját árösszehasonlító oldallal, a Kirakat.hu révén, az Olcsóbbat.hu azonban nem olvad össze ezzel, a két oldal párhuzamosan működik tovább. A Kirakat.hu hatalmas termékskálát fog át, mintegy 200 ezer tételt tartalmaz az élelmiszerektől kezdve a bútorokon át egészen a pénzügyi termékekig, az Olcsóbbat.hu a műszaki cikkekre koncentrál.

Piaci pletykák szerint a két oldal együttes látogatottsága naponta 40 ezer fölött jár, ami meghaladja az Árukeresőét is, így a Sanoma ezzel a lépéssel jelentősen megerősítette pozícióit a területen. Az Olcsóbbat.hu eddig szinte kizárólag a webes keresőkből élt, látogatottságát a Sanoma portfóliójába tartozó lapok segítségével könnyen tovább lehet növelni.

Fontos különbség a Sanoma érdekeltségébe tartozó Kirakat.hu és Olcsóbbat.hu, valamint az Árukereső.hu között, hogy míg előbbiek saját termékadatbázissal rendelkeznek, utóbbi automatizált. A saját adatbázis előnye, hogy a webes keresők \"jobban szeretik\" a saját tartalmat és előkelőbb helyen hozzák az ilyen oldalak találatait, az automatizált oldal üzemeltetése viszont nem igényel annyi emberi erőforrást.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 12:49

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.