Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Androidos telefonja is lesz az LG-nek

Dojcsák Dániel, 2009. szeptember 08. 13:28
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Az LG nem áll le, s a berlini IFA körüli felhajtást kihasználva a windowsos telefonok mellett megmutatta első androidos készülékét is. Az LG Etna egyelőre egyedül lesz a gyártónál a Google operációs rendszerével, de hamarosan újabb két modell érkezik ide is.

Az Android a nyarat lezáró időszak egyik főszereplője, de valamiért az LG kimaradt tülekedésből eddig. Az IFA kiállításon a Vodafone standjánál a látogatók azonban megismerkedhettek az első androidos LG telefonnal.

Mivel az LG nem csinált saját hivatalos bemutatót eddig, ezért viszonylag kevés információ áll rendelkezésre az okostelefonról. Annyi biztos, hogy 3 hüvelykes kijelzőt és 5 megapixeles kamerát kapott, természetesen van benne Wi-Fi és Bluetooth is. Az Android-rajongók számára viszont a legnagyobb hír, hogy teljes qwerty billentyűzet csúszik ki a mobil aljáról. Ugyan a G1 is tudta ugyanezt, de azt a készüléket a felhasználók nem zárták a szívükbe, nem volt a felhasználói élmény csúcsa. Ebben az esetben viszont egy iPhone-szerű kialakítást kapunk, kiegészülve a látszólag jó minőségű és szép billentyűzettel.

Hardvergombok a telefon elején nem látszanak, mindössze egy D-pad szolgál az alapvető navigációra az érintőképernyő virtuális gombjain túl. Mivel az Etna a Vodafone standján jelent meg, ezért nem is kérdéses, hogy elsőként itt jelenik majd meg, viszont sem az árat, sem a boltokba kerülés időpontját nem tudta vagy nem akarta elárulni a cég.

Az LG Etnáról még februárban érkeztek az első hírek, akkor annyit lehetett tudni, hogy az LG egy kifejezetten szöveges kommunikációra kihegyezett, érintőképernyős, szétcsúsztatható, teljes qwerty-s telefont tervez, de akkor Androidról még szó sem volt. Most viszont az LG-től származó hírek szerint további két, a Google operációs rendszerét használó modell is követi majd az Etnát.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.