Szerző: Vörös Péter

2000. augusztus 7. 00:05

Unisphere Solutions: a Siemens Internet switch gyártója bejelentette tőzsdei bevezetési szándékát

A tőzsdei bevezetés révén 150 millió $-hoz remél hozzájutni a Unisphere Solutions Inc., a Siemens AG kezében lévő Internet switch gyártója. A Siemens alig több, mint egy éve van a Siemens kezében: A müncheni központú elektronikai óriás kb. 1 milliárd $-t fordított három amerikai adatforgalmi router gyártó (Redstone Communications, Argon Networks és Castle Networks) megvételére és a részleg megalakítására. A Unisphere-nek ezenkívül van egy switching kutató létesítménye Boca Raton-ban (Florida) is - ez utóbbi város egyébként a Siemens amerikai kommunikációs és hálózati központja is egyben.

A Unisphere úgy jelentette be a tőzsdei bevezetés szándékát az SEC-nek (Securities and Exchange Commission - Tőzsde Felügyelet), hogy nem tették közzé hány részvényt ill. a vállalat hány százalékát viszik tőzsdére, sőt a várható árat is üresen hagyták. A 150 millió $-os összeget is csak az SEC regisztrációs díj kiszámítása miatt adták meg becslésként.

A Unisphere a március 31-án végződött féléves pénzügyi időszakot 278,6 millió $-os veszteséggel zárta, egy évvel korábban pedig 81,6 millió $-os veszteséget realizált.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról