Szerző: Koi Tamás

2009. szeptember 1. 11:10

Szeptember közepén nyit a Samsung mobilos piactere

A Samsung is beáll azok közé a mobiltelefongyárók közé, akik létrehozzák saját alkalmazás-piacterüket. A koreai cég saját, mobilalkalmazásokat kínáló boltja szeptember 14-én nyit meg Európában - a bolt üzleti modelljével azonban valószínűleg nem az Apple-t akarja másolni a lendületben lévő cég.

A gyártó európai alkalmazás-piactere szeptember közepén csupán három országban indul el, így az angol, a francia és az olasz mobilhasználók tudnak majd bejelentkezni az áruházba, mely kezdetben csak az Omnia és az I8910HD készülékekkel kompatibilis szoftvereket kínál majd. A gyártó hétfői közleménye szerint a piactér a következő hónapokban több mint harminc európai országban megnyílik, a kompatibilis készülékek listája pedig tovább bővül majd az Omnia család többi tagjával, illetve más, nem okostelefon kategóriába sorolható készülékekkel.

A Samsung saját piacteréről a többi mobilcég kezdeményezéséhez hasonlóan különféle tartalmakat, játékokat, közösségi hálózatokhoz fejlesztett saját programokat, e-book olvasókat stb. lehet majd letölteni, a választék azonban eleinte meglehetősen szegényes lesz: a gyártó induláskor mindössze háromszáz alkalmazást kínál majd letöltésre, ezek száma az év végére eléri majd a kétezret.

A koreai cég mobilos piacterén szokás szerint ingyenesen letölthető és fizetős tartalmakat is elhelyeznek, utóbbiakat vagy bankkártyával vagy a havi mobilszámlával kell kifizetni. Egyelőre nem tudni, hogy a programok árfekvése hogyan alakul, illetve a fejlesztők hogyan részesednek a bevételekből. A mobilpiac koreai nagyágyúja mellett helyi riválisa, az LG is üzemeltet mobilos alkalmazás-piacot, igaz, egyelőre csak tesztüzemben.

Szemben a saját piacterével hatalmas tömegeket meghódító Apple modelljével, a Samsung és az LG vélhetően nem önálló üzletet akarnak kiépíteni, hanem egy olyan szolgáltatást szeretnének létrehozni, melynek segítségével elsősorban a vevői lojalitás fokozásán keresztül növelni a készülékeladásokat. Mindezt egy olyan időszakban lépik meg, mikor lendületben vannak a piacon, vagyis piactereiket nem nyomás alatt kell tökéletesítgetniük. Az LG korábban kijelentette, hogy a minőségi követelményeken kívül nem fog semmiféle cenzúrát alkalmazni, szemben az Apple App Store-ral, vagy a Microsoft Mobile Markettel, melyek szabályozzák a VoIP-alkalmazásokat.

2021. október 25-én 8 alkalmas, 24 órás online képzést indít a HWSW, mely a világ legnagyobb felhős platformjába nyújt alapos bevezetést, gyakorlatorientált keretek kötött.

a címlapról

feketelista

5

Tovább bombázzák a Honort

2021. október 15. 13:33

Republikánus képviselők szerint a gyártót egyértelműen feketelistára kell tenni.

Hirdetés

Ráléptünk a gázra!

2021. október 16. 17:36

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, októberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.