Szerző: Koi Tamás

2009. augusztus 25. 14:17

Jövő héten érkezik a végleges Opera 10

A lassú internetkapcsolatokkal is gyorsan lehet majd böngészni az internetet, lényegesen javul a weboldalak megjelenítési sebessége, valamint javul kezelőfelület.

HIRDETÉS

A norvég Opera Software-nél az utolsó simításokat végzik a webböngészőn, a program véglegesnek tekinthető (vagyis kiadásra jelölt) változata mától érhető el a külön az új verziónak létrehozott weboldalon keresztül. A kiadásra jelölt kód nem különbözik lényegesen az eddigi bétáktól, azaz ebbe a verzióba is a Presto renderelőmotor 2.2-es verziója került, mely bizonyos weboldalakat akár 40 százalékkal gyorsabban jelenít meg, mint az Opera kurrens, 9.6-os változata - legalábbis ezt ígéri a fejlesztőcég.

Az új böngésző egyik, ha nem a legfontosabb újítása, az Opera Turbo elsősorban azok életét hivatott megkönnyíteni, akik lassú (jellemzően EDGE-, vagy GPRS-alapú mobilinternet) kapcsolatot használnak, netán az előfizetésük forgalmi korlátja miatt szeretnék leszorítani a böngészés adatforgalmát. A Turbo bekapcsolásával az Opera webböngésző a weboldal teljes megjelenítéséhez szükséges sávszélességet az ígéretek szerint akár 80 százalékkal is csökkenthetik - a böngészők ilyenkor valójában az Opera saját szerverével kommunikálnak, mely előre letölti és a tartalom megváltoztatása nélkül tömöríti az oldalakat.

Az Opera 10 további lényeges újdonságai közé tartozik továbbá az áttervezett kezelőfelület, melynek megalkotását ezúttal nem szakmabelire, hanem egy elismert dizájnerre, Jon Hicksre bízták. Az új külső egyik fontos eleme az átalakított böngészőfül-kezelés, mely elsősorban a fülméretek szabályozásában merül ki. Az Opera 10 emellett testre szabhatóbb speed dial funkciót kínál,valamint megjelent az 51 nyelvet támogató, Hunspell-alapú helyesírás-ellenőrzés is a böngészőben.

Az Opera webböngésző kiadásra jelölt verziója letölthető az Opera Software weboldaláról - a fejlesztők szeptember elsejére ígérik a végleges változatot. A Windows, Mac és Linux platformokra egyaránt elérhető szoftverért nem kell fizetni

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 00:52

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.