Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Komoly security line-up az idei SYSADMINDAY-en: FPS játékok hackelésétől a hálózati szemfényvesztésen át a COM-Object Hijackingig!

Hónapokat kell még várni az első ionos netbookokra

Koi Tamás, 2009. augusztus 26. 15:52
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Több hónappal elhalasztja a Lenovo az első, Ion platformra épülő netbookjának premierjét, állítja több nem hivatalos internetes forrás. A gyártó eredetileg júniusra ígérte az IdeaPad S12 megjelenését, de a gép állítólag addig nem kerül piacra, amíg meg nem jelenik a Windows 7.

A Lenovo IdeaPad S12 az ismertebb PC-gyártók közül elsőként tartalmazza az NVIDIA tavaly decemberben bemutatott, az Intel Atom processzorok mellé fejlesztett Ion lapkakészletet. Az Ion leginkább gyorsabb megjelenítési sebességgel kecsegtet, a lapka ugyanis lényegében nem más, mint egy átmárkázott GeForce 9400M lapkakészlet, mely elsősorban egy, a teljesen Intel-alapokra építkező netbookoknál használt 945 lapkakészletbe integrált GPU-nál sokkal gyorsabb grafikus feldolgozóegységet tartalmaz.

A kínai gyártó IdeaPad S12-es netbookja a gyártó által kiadott előzetes információk szerint 12,1 és 11 hüvelykes kijelzővel érkezik majd, a Lenovóvál azonban a Gizmodo értesülései szerint megvárják a Windows 7 októberi megjelenését az új modell piacra küldése előtt, azaz az S12-re az eredeti tervekkel ellentétben nem Windows XP, hanem Windows 7 operációs rendszert telepítenek majd.

Kérdéses ugyanakkor, hogy melyik Windows 7 változat kerül majd az ionos netbookra, az erre a célra legalkalmasabb Windows 7 Startert ugyanis a Microsoft csak bizonyos feltételekkel engedi a legolcsóbb - meglehetősen lebutított - verzió telepítését, így korábbi hírek arról szólnak, hogy a 12,1 hüvelykes képátlójú TFT-kkel rendelkező hordozható számítógépekre nem lehet telepíteni az új operációs rendszer legegyszerűbb verzióját.

Ez egyben azt feltételezi, hogy az IdeaPad S12-re valamelyik drágább változatot (praktikusan a Windows 7 Home) telepítik majd a gyárban, ez pedig tovább növelheti a várhatóan amúgy sem alacsony fogyasztói árat (korábbi hírek szerint 500-600 dolláros árcímkére lehet számítani). Alighanem hasonló áron kerülhet forgalomba a Samsung első ionos netbookja, az N510 is, mely a LaptopMag értesülései szerint szintén Window 7 operációs rendszert kap majd.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
FPS játékok hackelésétől a hálózati szemfényvesztésen át a COM-Object Hijackingig: Veres-Szentkirályi András (Silent Signal), Balázs Zoli (MRG Effitas), Marosi-Bauer Attila (Hacktivity) és sokan mások. A standupot Felméri tolja.