Szerző: Bányai György

2009. augusztus 19. 13:28

Vezeték nélkül sugározza a zenét a Sony iPod-dokkolója

A Sony tegnap mutatta be a nagyközönségnek új iPod-dokkolóját, mely a tavaly februárban bejelentett vezeték nélküli hangtovábbítási technológiát alkalmazza a hangátvitelre. A dokkolóba helyezett iPod zeneszámai az S-Air rendszeren keresztül akár 50 méterrel távolabb is hallgathatók.

A Sony tavaly februárban adott hírt vezeték nélküli hangtovábbító technológiájáról. Az S-Air  installációjakor elfeledhetőek a bonyolult titkosítással, illetve IP-címmekkel kapcsolatos beállítások, az adót és a vevőt elég a konnektorba bedugni, s már szólhat is a zene. A Sony főberendezéstől a kliensekig akár 50 métert is megtehet a légtérben a jel. Az S-Air jól használható például házimozi-rendszerekben, vezeték nélkül kapcsolva a hangszórókat a lejátszóhoz, miközben nem interferál más otthoni készülékek jeleivel.

\"A több szobát összekötő hangrendszerek telepítése felkészült, profi szakembereket igénylő, bonyolult feladat, ezáltal költséges is, de most megfizethető, egyszerű alternatívát adunk az arra igényt tartóknak\" - mondta el a technológia bejelentésének kapcsán Brennan Mullin, a Sony digitális képalkotás- és audio divíziók audiotermékeinek felelőse.

A Sony számos S-Air eszközzel rendelkezik már, házimozi-rendszerek mellett Blu-ray lejátszó és AV-erősítő is szerepel a palettán, melyekhez most egy iPod-dokkoló csatlakozott. Az S-Airplay SA20PK nem csak a lejátszón tárolt zenéket tudja a vezeték nélküli hangszóróra sugározni, hanem AM/FM-rádióval is rendelkezik. Az iPodon tárolt zenékt és a rádióadások egy időben is szólhatnak, természetesen más-más hangszórókon, tehát amíg az egyik szobában kedvenc zenéit hallgatja, a másikban a követhetők mondjuk a sportesemények.

\"\"

Az iPhone, valamint iPod nano, touch, mini és az összes classic fogadására alkalmas S-Airplay SA20PK-hoz tervezett hangszórók távirányíthatók is, emellett elalvásidőzítő és ébresztőóra is van bennük. A dokkoló nem olcsó mulatság, a két hangszórót is tartalmazó készletben 400 dollárt kell kifizetni érte. Ezt az összeget emeli minden egyes további hangszóró a 130 dolláros árával. A termék szeptembertől válik elérhetővé.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról