:

Szerző: Bodnár Ádám

2009. augusztus 4. 11:45

A Vatera tulajdonosának kezében az árukereső.hu

A Vaterát és a TeszVeszt is birtokló dél-afrikai Naspers megvásárolta a magyar, román, cseh, török, bolgár és portugál árösszehasonlító oldalakat üzemeltető árukereső.hu Kft. többségi tulajdonrészét.

A Vatera tavalyi bekebelezése után az árukeresőben is többségi tulajdont szerzett a dél-afrikai Naspers. A megállapodás értelmében az Árukereső a Naspers közép-európai Allegro érdekeltségébe olvad be, de megtartja saját nevét, arculatát. A Naspers az Árukereső.hu 75 százalékos részesedését vásárolta meg.

A 2004-ben alakult Árukereső az egyik legnépszerűbb árösszehasonlító oldal, amely az elmúlt évek során az országhatáron túl is sikeresen terjeszkedett, ma már Magyarországon kívül Romániában, Bulgáriában, Törökországban, Csehországban és Portugáliában is elérhető a cég tulajdonában levő árösszehasonlító oldal. Az árukereső a regisztrált webshopok kínálatában keresi meg a legolcsóbb termékeket, a felhasználók pedig tapasztalataik alapján segíthetik egymást az árucikkek kiválasztásában. A hat országban az oldalcsoport látogatottsága eléri a havi 3,5 millió felhasználót, a cég tavalyi bevétele pedig meghaladta a 140 millió forintot.

A lengyel eredetű, de ma már jelentős regionális jelenléttel bíró Allegrót még 2000-ben vásárolta meg a brit Tradus, amelyet 2008-ban vásárolt fel a dél-afrikai Naspers. Az Allegro a kelet-európai régióban szinte egyeduralkodóként terjeszkedett az online aukciós szolgáltatási piacon: az évek során a lengyel mellé cseh, szlovák, orosz, ukrán, bulgár aukciós oldalakat és árösszehasonlító rendszereket gyűjtött. Az Allegro csoport része a TeszVesz is, amelyből a Naspers tavaly, nem sokkal a Vetare megszerzése után kivásárolta a Sanomát, így a vállalat a hazai aukciós piacon lényegében egyeduralkodóvá vált.

\"Az Allegro nemzetközi tapasztalata és tőkeerős háttere garanciát jelentenek az Árukereső további fejlesztésére. Jelenleg is folynak tárgyalások arról, hogy a szomszédos országokban már bizonyított, jól működő megoldások közül melyiket honosítsuk meg itthon is\" -- mondta Leskó Norbert, az árukereső.hu Kft. ügyvezetője. A HWSW egyébként már a Vatera eladása kapcsán is megírta, a Naspers érdeklődik az árukereső iránt is, az ügyletet azonban csak most kötötték meg a felek.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 11:18

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.