Szerző: Bodnár Ádám

2009. július 30. 10:05

Android-alapú médialejátszó a Creative-tól

Az Androidot eddig elsősorban mint okostelefon-platformot láthattuk, a Creative azonban egy minden hájjal megkent, érintőkijelzős médialejátszót épített a Google szoftverére.

A Creative bemutatta a Zii Egg nevű médialejátszóját, amelyet a Google Android operációs rendszerre telepített Plaszma nevű szoftverplatform működtet. A készülék 3,5 hüvelykes, 320x480 pixeles képernyőt tartalmaz, amely akár 10 ujj érintését is képes érzékelni. A Zii Egg processzora elég nagy teljesítményű akár 1080p anyagok lejátszásához is, ezeket videokimeneten keresztül közvetlenül tévén élvezheti a tulajdonos.

\"\"

A Zii Eggben 32 ggiabájt flash memória van, de a kapacitás SDHC kártyákkal még tovább bővíthető, így bőven lesz hely filmeknek, zenéknek vagy akár játékoknak is, a ZiiLABS ZMS-05 chip ugyanis OpenGL ES révén 3D-grafikus gyorsítást is kínál. A készülékben Bluetooth (2.1+EDR), 802.11b/g szabványú Wi-Fi-vezérlő és GPS-vevő is van, valamint két kamera, az előlapon egy 640x480 pixeles, a hátlapon pedig egy nagyobb felbontású. Említésre méltó még a készülék mozgását, döntését érzékelő szenzor, illetve a Zii Egg tömege, amely 1200 mAh kapacitású akkumulátorral is csak 105 gramm.

\"\"

A Zii Egg 400 dollárért vásárolható meg, azonban egyelőre csak egy fejlesztői készlet formájában. A Creative valószínűleg nem is fogja más formában árusítani a terméket, a vállalat elképzelései szerint OEM-gyártóként más cégek számára kínálja majd a készüléket, amelyet azok saját nevük alatt dobhatnak piacra.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 29. 00:54

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.