:

Szerző: Bodnár Ádám

2009. július 30. 10:05

Android-alapú médialejátszó a Creative-tól

Az Androidot eddig elsősorban mint okostelefon-platformot láthattuk, a Creative azonban egy minden hájjal megkent, érintőkijelzős médialejátszót épített a Google szoftverére.

A Creative bemutatta a Zii Egg nevű médialejátszóját, amelyet a Google Android operációs rendszerre telepített Plaszma nevű szoftverplatform működtet. A készülék 3,5 hüvelykes, 320x480 pixeles képernyőt tartalmaz, amely akár 10 ujj érintését is képes érzékelni. A Zii Egg processzora elég nagy teljesítményű akár 1080p anyagok lejátszásához is, ezeket videokimeneten keresztül közvetlenül tévén élvezheti a tulajdonos.

\"\"

A Zii Eggben 32 ggiabájt flash memória van, de a kapacitás SDHC kártyákkal még tovább bővíthető, így bőven lesz hely filmeknek, zenéknek vagy akár játékoknak is, a ZiiLABS ZMS-05 chip ugyanis OpenGL ES révén 3D-grafikus gyorsítást is kínál. A készülékben Bluetooth (2.1+EDR), 802.11b/g szabványú Wi-Fi-vezérlő és GPS-vevő is van, valamint két kamera, az előlapon egy 640x480 pixeles, a hátlapon pedig egy nagyobb felbontású. Említésre méltó még a készülék mozgását, döntését érzékelő szenzor, illetve a Zii Egg tömege, amely 1200 mAh kapacitású akkumulátorral is csak 105 gramm.

\"\"

A Zii Egg 400 dollárért vásárolható meg, azonban egyelőre csak egy fejlesztői készlet formájában. A Creative valószínűleg nem is fogja más formában árusítani a terméket, a vállalat elképzelései szerint OEM-gyártóként más cégek számára kínálja majd a készüléket, amelyet azok saját nevük alatt dobhatnak piacra.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 06:01

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.