Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Végül az Ericssoné lett a Nortel CDMA-üzletága

Bodnár Ádám, 2009. július 27. 14:46
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Nokia Siemens Networks által ajánlott 650 millió dollárt jelentősen túllicitálva az Ericsson 1,13 milliárd dollárért szerezte meg a csődbe ment Nortel mobilhálózati berendezésekkel foglalkozó üzletágát.

Az Ericsson 1,13 milliárd dollárt fizet a kanadai Nortel Networks mobilhálózati berendezésekkel és kutatás-fejlesztéssel foglalkozó tevékenységét. Az Ericsson négy évvel ezelőttig kínált CDMA hálózati berendezéseket is, azonban végül elhagyta ezt a piacot, most a Nortel akvizíciójával nem csak egyszerűen visszatér, hanem rögtön az egyik legnagyobb szereplővé válik.

A Nokia Siemens Networks korábban 650 millió dollárt kínált a Nortel mobilhálózati részlegéért és kutatás-fejlesztési tevékenységéért, azonban a svéd cég közel kétszer ennyit fizetett. A lépéssel az Ericsson jelentős szereplővé válik az amerikai piacon és megerősíti vezető pozícióját a mobiltelefonos hálózati berendezések piacán. Hans Vestberg pénzügyi vezető, aki januártól elnök-vezérigazgatóként fogja irányítani az Ericssont, a megállapodás kapcsán elmondta, a cégnek kifejezett célja, hogy Észak-Amerikában is a legnagyobb szállítók közé kerüljön.

A Nortel két részlegének bekebelezésével az Ericssonon belül az amerikai lesz a legnagyobb operáció. Az ügylet részeként több mint 2500 Nortel-alkalmazott kerül át a svéd céghez, amelynek amerikai részlege így 14 ezer főre duzzad. A legutóbbi pénzügyi évben a Nortel mobilhálózati részlege több mint 4,3 milliárdos forgalom mellett 864 milliós üzemi eredményt ért el.

Az Ericsson egyesült államokbeli terjeszkedésének jegyében februárban állapodott meg a második legnagyobb amerikai mobilszolgáltatóval, a Verizon Wireless mobilszolgáltatóval a következő generációs LTE hálózat kiépítéséről, majd néhány hete a harmadik legnagyobb szolgáltatóval, a Sprint Nextellel kötött hét évre szóló, 5 milliárd dolláros hálózatüzemeltetési szerződést.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.