:

Szerző: Bizó Dániel

2009. szeptember 10. 15:29

Belép a szünetmentesek piacára a Dell

Új KKV csomagot dobott piacra a Dell, amivel egyúttal belépett a szünetmentes tápegységek piacára is, hogy teljeskörű megoldást tudjon kínálni saját márkaneve alatt. A vállalat korábban csak más márkákat értékesített.

A Dell összesen 28 modellel lép be a piacra, melyeket egyébként a Eaton ipari energiaátviteli megoldásokat gyártó konglomerátum készít a cég számára. Ez a 28 darab azonban sok ismétlődést tartalmaz, mivel a különböző elektromos hálózatok különböző modellt kaptak, az európai piacon is működőek száma 11. A szünetmentesek teljesítménye 500 wattól az 5600 wattig terjed majd, és álló kiépítés mellett rackelhető kivitelben is elérhetőek lesznek. Line-interactive és kettős konverziós online modell egyaránt elérhetőek lesznek, utóbbiak 2700 wattos teljesítménytől.

Az egységek energiahatékonysága elérheti a 98 százalékot is, és természetesen menedzsment szoftver is mellékel hozzájuk a cég, mely nem csak Dell szerverek működhet. A Dell UPS-ek októbertől válnak hozzáférhetővé, méghozzá elvileg világszerte, a Dell több mint 50 ezer partnerén keresztül. A kereskedőkön és rendszerintegrátorokon kívül a megfelelő UPS kiválasztásában egy dedikált weboldal is segíteni fog, ez azonban csak szeptember végétől él majd.

A Dell a szünetmenteseket számos szerverrek és tárolóval egyetemben mutatta be. Az új PowerEdge torony és rackszerverek (T110, T310, R210 és R510) az Intel friss és olcsó Xeon 3400 processzorai épülnek, vagyis egyfoglalatosak, és kis terhelésre tervezték őket. Ehhez mérten tárolóként a Dell a PowerVault NX300 NAS-t javasolja.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 13:34

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.