Szerző: Bodnár Ádám

2009. július 24. 10:35

Az EMC szerint végre elkezdett stabilizálódni az IT-piac

Az adattárolási berendezések és szoftverek legnagyobb gyártójánál éves összehasonlításban a bevétel és a nyereség is csökkent, de az előző negyedévvel összevetve már növekedés volt tapasztalható. A cég szerint egyre több jel mutat arra, hogy az informatikai piac stabilizálódik.

A második negyedévben éves összehasonlításban 11 százalékkal 3,26 milliárd dollárra esett az EMC forgalma, de az első negyedévhez képest 3 százalékos növekedést ért el a cég, ami annak a jele, hogy az informatikai piacon valami végre megmozdult. A nettó profit 43 százalékkal volt alacsonyabba  tavalyinál, de az első negyedévvel összevetve már 6 százalékos erősödésről beszélhetünk. 2009-re 13,8 milliárdos forgalmat és részvényenként 80 centes eredményt vár a cég, ami magasabb az elemzői várakozásoknál.

Az EMC alaptevékenysége, amelyet a cég most már csak Information Infrastructure üzletágnak nevez, és amely tartalmazza az adattárolási berendezéseket, szoftvereket, biztonsági megoldásokat és a dokumentumkezelő rendszereket, 2,8 milliárd dolláros forgalmat bonyolított, ez szekvenciálisan 5 százalékos bővülést jelent, amit a cég a közép- és alsó kategóriás tárolók, adatmentési szoftverek, az RSA biztonsági termékek és a szolgáltatások iránti érdeklődés erősödésével magyaráz.

Az EMC többségi tulajdonában levő VMware 456 millió dolláros forgalommal zárta a második negyedévet, ez változatlan a tavalyi év azonos időszakához képest. A virtualizációs szoftverek vezető gyártójának nettó eredménye 52 millió dollárról 33 millió dollárra esett vissza. Egyszeri tételek nélkül a cég eredménye részvényenként 20 cent volt, ami némileg felülmúlta az elemzők 19 centes előrejelzését.

David Goulden, az EMC pénzügyi vezetője szerint a piaci környezet továbbra is kedvezőtlen marad és az informatikai költések csökkenésére vonatkozó előrejelzés továbbra is áll. Ugyanakkor -- tette hozzá Goulden -- az EMC ügyfelein már látszik a stabilizálódás és az üzleti környezet egyre inkább kiszámíthatóvá válik. A válság kitörése óta az EMC a bizonytalanság miatt nem tesz közzé konkrét negyedéves előrejelzéseket, és ez most sem volt másképp.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

repairwashing

2

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.