Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Az Acer hamarosan a HP-vel csatázhat

Bizó Dániel, 2009. augusztus 03. 17:47
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Az Acer a válság ideje alatt is megállíthatatlanul nyomul előre a notebookpiacon, olyannyira, hogy már elérhető közelségbe került a HP is.

hirdetés

A tajvani cég a második negyedév során másfél százalékpontnyi részesedést szerzett, derül ki a Digitimes által közzétett IDC-adatokból. Amennyiben ilyen ütemben halad előre, még idén kibontakozhat a csata a piaci elsőségért.

A második negyedévben 36 millió notebookot szállítottak le világszerte, ami 5,6 százalékkal múlja felül az első negyedévest, becsli az IDC. A HP 7,74 millióról 8 millióra növelte szállításait, ezzel pedig 0,7 ponttal 22 százalékra olvadt a részesedése. Az Acer eközben közel 15 százalékkal 6,65 millióra növelte szállításait, így másfél ponttal 18,5 százalékra emelkedett a részesedése. Az Acer ráadásul további agresszív növekedésre készül, a harmadik negyedévben 15-20 százalékkal több notebookkal kalkulál, de a 30 százalékot sem tartja kizártnak.

Mindezt azt jelenti, hogy amennyiben a HP nem tudná jelentősen növelni eladásait az év hátralévő részében, úgy az Acer megérkezhet mögé. Az Acer mellett szól, hogy uralja az európai piacokat, miközben agresszív árazással és csatornaösztönzéssel, valamint felvásárlásai révén erőteljesen növekszik az Egyesült Államokban is, míg a HP a további fogyasztói terjeszkedésére, és a már tapasztaltabb visszatérő vásárlók magasabb minőség iránti igényére alapozhatja növekedését. A mérkőzést már inkább távolságból figyelő harmadik Dell 13,2 százalékot szerzett meg, míg a Toshiba és a Lenovo rendre 9,4 és 8,4 százalékkal zárták a notebookpiac második negyedévét.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!