Szerző: Bizó Dániel

2009. augusztus 03. 17:47:00

Az Acer hamarosan a HP-vel csatázhat

Az Acer a válság ideje alatt is megállíthatatlanul nyomul előre a notebookpiacon, olyannyira, hogy már elérhető közelségbe került a HP is.

A tajvani cég a második negyedév során másfél százalékpontnyi részesedést szerzett, derül ki a Digitimes által közzétett IDC-adatokból. Amennyiben ilyen ütemben halad előre, még idén kibontakozhat a csata a piaci elsőségért.

A második negyedévben 36 millió notebookot szállítottak le világszerte, ami 5,6 százalékkal múlja felül az első negyedévest, becsli az IDC. A HP 7,74 millióról 8 millióra növelte szállításait, ezzel pedig 0,7 ponttal 22 százalékra olvadt a részesedése. Az Acer eközben közel 15 százalékkal 6,65 millióra növelte szállításait, így másfél ponttal 18,5 százalékra emelkedett a részesedése. Az Acer ráadásul további agresszív növekedésre készül, a harmadik negyedévben 15-20 százalékkal több notebookkal kalkulál, de a 30 százalékot sem tartja kizártnak.

Mindezt azt jelenti, hogy amennyiben a HP nem tudná jelentősen növelni eladásait az év hátralévő részében, úgy az Acer megérkezhet mögé. Az Acer mellett szól, hogy uralja az európai piacokat, miközben agresszív árazással és csatornaösztönzéssel, valamint felvásárlásai révén erőteljesen növekszik az Egyesült Államokban is, míg a HP a további fogyasztói terjeszkedésére, és a már tapasztaltabb visszatérő vásárlók magasabb minőség iránti igényére alapozhatja növekedését. A mérkőzést már inkább távolságból figyelő harmadik Dell 13,2 százalékot szerzett meg, míg a Toshiba és a Lenovo rendre 9,4 és 8,4 százalékkal zárták a notebookpiac második negyedévét.

a címlapról

bye-bye

5

Átalakul a Nokia menedzsmentje

2020. február 19. 13:44

Megszűnt a műszaki vezérigazgató-helyettesi pozíció, a cég próbál feljönni riválisaira.

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 20. 13:22

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.