Szerző: Dojcsák Dániel

2009. július 21. 15:10

Amerikát is meghódította a magyar Prezi.com

A Prezi útja a tervek szerint alakul, a behatolása a Szilícium-völgybe egyelőre töretlen, sőt a július számos meglepetést hozott a magyar startup történetében. A cégnek sikerült több komoly befektetőt is találnia, illetve a Twitter egyik alapítóját is elcsábították, aki a jövőben tanácsadóként segíti majd a Prezit.

Jack Dorsey társalapítója, illetve 2008 októberéig vezérigazgatója is volt a Twitternek. Nevéhez fűződik a Twitter eredeti ötlete, melyet még az Odeo nevű startupnál eszelt ki. 2009 májusában Dorsey egy újabb ötlettel rukkolt elő, mégpedig Squirrel (mókus) néven egy új mobilfizetési koncepcióval, de remélhetőleg emellett is marad elég energiája és kreativitása ahhoz, hogy a Prezi további sorsával törődjön. A sajtóközlemény szerint feladata a technológiai fejlesztés mellett az újabb befektetői pénzek felhajtása is lesz.

Jelenleg a cég életében a legnagyobb lépés, hogy a Sunstone Capital tőkeinjekciójának köszönhetően megalakulhat a teljes értékű Prezi-iroda a Szilícium-völgyben, ahonnan az egyesült államokbeli terjeszkedést koordinálja majd a cég. Christian Lindegard Jepsen, a Sunstone Capital üzlettársa, illetve a Prezi.com tanácstagja azt írja: \"A Prezi egy óriási, de unott piacot céloz meg egy olyan egyedülálló termékkel, amit teljes szívből támogatok\". A Sunstone Capitallal sikeresen lezárult tárgyalások révén a cégnek nem kell lassítania a nemzetközi terjeszkedést illetően, illetve a befektető támogatja a további fejlesztéseket is.

Emellett a Prezi mögé állt a TED Global konferencia is. A TED, azaz \"Technology, Entertainment, Design\" a világ egyik befolyásos technológiai együttműködése, melynek jelszava az \"Ideas Worth Spreading\", azaz ötletek, melyeket érdemes terjeszteni. A TED tavasz óta együttműködik a Prezivel, s oxfordi rendezvényükön már a Flash technológiára épülő prezentációkészítőt használva tartották meg többen előadásaikat. Az aktuális fejlemény pedig, hogy a TED tulajdonosa, a Sapling Alapítvány most erősítette meg, hogy befektetőként jelenik meg a magyar startup mögött

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról