Szerző: Bodnár Ádám

2009. július 21. 15:44

Az Avaya veheti meg a Nortel vállalati részlegét

Az Avaya veheti meg az év elején csődbe jutott Nortel Networks nagyvállalati kommunikációs megoldásokkal foglalkozó részlegét.

A Nortel és az Avaya között ún. \"stalking horse\" megállapodás jött létre, ami csődeljárásoknál megszokott annak érdekében, hogy a bajba jutott céget senki se vehesse meg túl olcsón. Az Avaya 475 millió dolláros ajánlatot tett a Nortel vállalati kommunikációs részlegére, azonban más licitálók még képbe kerülhetnek, de az ő ajánlatukra az Avaya újra rálicitálhat. Mike Zafirovski, a Nortel vezére a Reutersnek adott telefonos interjújában magabiztosan azt mondta, lesznek más licitálók a részlegre.

Kanada egyik legnagyobb vállalata, a torontói központú Nortel Networks januárban jelentett csődöt, miután miután az eltelt 3 évben több mint 7 milliárd dollár veszteséget halmozott fel és képtelen volt kifizetni tartozásait. A céget most feldarabolják és így értékesítik, elemzők szerint ugyanis így ér a legtöbbet. A mobiltelefonos hálózati berendezésekkel foglalkozó üzletágért a Nokia Siemens Networks jelentkezett be, a vállalati kommunikációs részleget az Avaya veheti meg. Az internetes gerinchálózati berendezésekkel foglalkozó üzletág sorsa egyelőre ismeretlen.

Az Avayával kötött megállapodás magában foglalja a teljes vállalati kommunikációs részleget, illetve annak kormányzati megoldásokkal foglalkozó leányvállalatát, valamint a hangfeldolgozó szoftvereket és szoftveres VoIP-telefont fejlesztő DiamondWare-t is. Elemzők szerint az ügylet révén az Avaya a VoIP-piac élére ugorhat, ugyanis a cég meglevő ügyfeleit könnyedén tudta a VoIP felé mozgatni, azonban az új ügyfelek megszerzésével gondjai voltak. A Nortel révén jelentősen nőhet az Avaya ügyfélbázisa, a kanadai cég vállalati kommunikációs divíziójának ugyanis csak a Fortune 500 listából 450 ügyfele van.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról