Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Az Avaya veheti meg a Nortel vállalati részlegét

Bodnár Ádám, 2009. július 21. 15:44
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Az Avaya veheti meg az év elején csődbe jutott Nortel Networks nagyvállalati kommunikációs megoldásokkal foglalkozó részlegét.

hirdetés

A Nortel és az Avaya között ún. "stalking horse" megállapodás jött létre, ami csődeljárásoknál megszokott annak érdekében, hogy a bajba jutott céget senki se vehesse meg túl olcsón. Az Avaya 475 millió dolláros ajánlatot tett a Nortel vállalati kommunikációs részlegére, azonban más licitálók még képbe kerülhetnek, de az ő ajánlatukra az Avaya újra rálicitálhat. Mike Zafirovski, a Nortel vezére a Reutersnek adott telefonos interjújában magabiztosan azt mondta, lesznek más licitálók a részlegre.

Kanada egyik legnagyobb vállalata, a torontói központú Nortel Networks januárban jelentett csődöt, miután miután az eltelt 3 évben több mint 7 milliárd dollár veszteséget halmozott fel és képtelen volt kifizetni tartozásait. A céget most feldarabolják és így értékesítik, elemzők szerint ugyanis így ér a legtöbbet. A mobiltelefonos hálózati berendezésekkel foglalkozó üzletágért a Nokia Siemens Networks jelentkezett be, a vállalati kommunikációs részleget az Avaya veheti meg. Az internetes gerinchálózati berendezésekkel foglalkozó üzletág sorsa egyelőre ismeretlen.

Az Avayával kötött megállapodás magában foglalja a teljes vállalati kommunikációs részleget, illetve annak kormányzati megoldásokkal foglalkozó leányvállalatát, valamint a hangfeldolgozó szoftvereket és szoftveres VoIP-telefont fejlesztő DiamondWare-t is. Elemzők szerint az ügylet révén az Avaya a VoIP-piac élére ugorhat, ugyanis a cég meglevő ügyfeleit könnyedén tudta a VoIP felé mozgatni, azonban az új ügyfelek megszerzésével gondjai voltak. A Nortel révén jelentősen nőhet az Avaya ügyfélbázisa, a kanadai cég vállalati kommunikációs divíziójának ugyanis csak a Fortune 500 listából 450 ügyfele van.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.