Szerző: Bodnár Ádám

2009. július 20. 16:10

256 gigabájtos pendrive-ot dobott piacra a Kingston

A pendrive-ok régóta nem tartoznak a legizgalmasabb informatikai termékek közé, de a Kingston új jövevénye mellett nem lehet szó nélkül elmenni. A DataTraveler 300 jelenleg a világ legnagyobb kapacitású pendrive-ja, összesen 256 gigabájt adatot képes tárolni. A korábbi rekorder szintén Kingston volt, a 128 gigabájtos változat júniusban került boltokba.

Ha a DataTravel 300-ra január 1-től kezdve minden nap felmásolhatunk egy CD-nyi adatot, vagy heti 1 DVD-t, csak egy év múlva telik be. A gyártó másodpercenként 20 megabájtos olvasási és 10 megabájtos írási sebességet ad meg az eszközhöz, ami azt jelenti, hogy több mint 14 óráig tartana adatokkal teleírni, az összes tárolt információt pedig 7 óráig tartana visszaolvasni.

\"\"

A vállalat elsősorban professzionális felhasználásra ajánlja a terméket, például videók vagy hatalmas méretű grafikus állományok egyszerű hordozására. A tárolt adatok akár jelszóval is védhetők, ekkor azonban le kell mondanunk a Windows Vista által biztosított ReadyBoost használatáról, a gyártó tájékoztatása szerint ugyanis a két funkció egyszerre nem használható.

A DataTraveler 300-ra öt év garanciát vállal a cég és 24 órás technikai támogatást biztosít hozzá. Az eszközt nem csak a kapacitása hanem az ára is kiemeli a szürke tömegből, Magyarországon 226 ezer forintot kérnek érte és csak előzetes megrendelés után szállítják.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról