Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Itthon is kaphatók a Fujitsu "zéró wattos" asztali PC-i

Koi Tamás, 2009. július 14. 13:02
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Különösen nagy hangsúlyt fektet számítógépeinek energiatakarékos működésére, valamint a gyártási folyamat környezetterhelésének csökkentésére a Fujitsu, derült ki a cég mai sajtórendezvényén, ahol az április elseje óta száz százalékban japán kézben lévő gyártó bemutatta az immár itthon is kapható "nulla wattos" PC-termékvonalát.

hirdetés

Az új Esprimo P7935 család bizonyos konfigurációinak különlegessége, hogy a számítógépek a speciális felépítésű tápegységnek, valamint az alaplap BIOS-a által szabályzott vezérlőáramkörnek köszönhetően a kikapcsológomb használata nélkül, szoftverből leállítva képes olyan energiatakarékos állapotba kerülni, mely során nulla wattot fogyaszt. A felhasználó ilyenkor a gép előlapján található, megszokott kapcsológombbal indíthatja újra a PC-t.

Ha a számítógépet munkaidőn kívül kell adminisztrálni (például időzített szoftveres karbantartás, szoftverfrissítés stb.), a rendszergazda meghatározhat egy olyan időintervallumot, amikor a PC a klasszikus értelemben vett készenléti állapotba kerül (ilyenkor a fogyasztás pár wattra nő), és távolról bekapcsolható. A beállított időtartam végén a gép automatikusan visszaáll nulla wattos üzemmódba.


Zéró wattos PC és TFT: nem kell tekerni hozzá

Az idén július 1-től hatályba lépő Energy Star 5.0 előírás követelményeit is teljesítő ESPRIMO munkaállomások fekvő és mikrotorony kivitelben egyaránt kaphatók, a zéró wattos kivitelért minimális felárat (nem egészen tíz eurót) kér a számítógépgyártó. Az egyedileg konfigurálható gépeket továbbra is Augsburgban szerelik össze -- itt zajlik az összeszerelésen kívül az alaplapok gyártása is.

Poros Gábor, a Fujitsu Technology Solutions magyarországi leányvállalatának ügyvezetője a HWSW kérdésére elmondta, hogy cége elsősorban az energiatakarékos működés és a környzettudatos gyártási és logisztikai folyamattal igyekszik megkülönböztetni termékeit más cégek kliens-termékkínálatától. A gyártó tavaly vezette be professzionális kínálatába az első "zéró wattos" monitort, a hasonló koncepcióval árult PC-ket pedig az év első felében kezdte forgalmazni.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.