Szerző: Bodnár Ádám

2009. július 3. 09:45

Családi csomagban is elérhető lesz a Windows 7?

A Microsoft egyelőre nem erősítette meg de nem is cáfolta, hogy a Windows 7 otthoni változatából piacra dobna egy család csomagot, amely három számítógépre engedi telepíteni a szoftvert.

Egy RC utáni, de még nem végleges Windows 7 előzetesben található felhasználói licencszerződés szerint családi csomag is lesz az operációs rendszerből, amely három PC-re engedi meg telepíteni a szoftvert -- írja blogjában Ed Bott, a ZDNet újságírója. A Microsoft egyelőre nem erősítette meg ennek létezését, de nem is cáfolta hogy a jövőben lehet ilyen.

A felhasználói licencszerződés \"telepítési és felhasználási jogok\" részében a következő szöveg olvasható: \"Amennyiben ön jogosult Family Pack felhasználó, a Family Pack jelölésű operációs rendszer egy példányát a háztartásában három PC-re telepítheti azoknak az embereknek, akik ott laknak. Ezek a számítógépek licencelt számítógépek és vonatkoznak rájuk ezek a licencjogok. Ha nem tudja, jogosult Family Pack felhasználó-e, látogassa meg a go.microsoft.com/fwlink/?Linkid=141399 weboldalt vagy vegye fel a kapcsolatot a helyi Microsoft-leányvállalattal.\" A szövegben szereplő link egyelőre nem él, a Microsoft főoldalára visz.

A kitétel egyedül a Windows 7 Home Premium változat licencszerződésében szerepel, ami érthető is, hiszen a Home Premium az otthoni felhasználásra szánt Windows-változat. A Family Packre történő utalás az Európában forgalmazott, böngésző nélküli Windows 7E Home Premium licencszerződésében is benne van. A Microsoft eddig nem erősítette meg, de nem is cáfolta azokat az információkat, amelyek szerint többlicences konstrukcióban is kínálná a Windows 7-et. \"Ahogy közeledünk a megjelenéshez, várható hogy lesznek különleges ajánlataink, de egyelőre nincs mit bejelentenünk\" -- mondta az amerikai Computerworldnek a cég egyik illetékese.

A Microsoft Office-ból már jó ideje elérhető egy otthoni változat, amelynek licencszerződése három telepítést enged meg a háztartáson belül, ez a változat ráadásul jelentős kedvezménnyel vásárolható meg, az Office Standard 2007 árának alig több mint harmadáért. Az Apple ősszel érkező új operációs rendszere, a Mac OS X Snow Leopard 49 dollárért lesz többlicences konstrukcióban megvásárolható.

Amint arról a HWSW is beszámolt, a Microsoft a múlt héten hozta nyilvánosságra az október 22-én boltokba kerülő Windows 7-változatok árait. A szoftver Professional és Ultimate változatai ugyanannyiba kerülnek majd mint a Vista Business és Ultimate, előbbi teljes verziója 309 euróért, az upgrade 285 euróért kapható, az utóbbi teljes dobozos termékként 319 euróért, upgrade változatban 299 euróért vásárolható meg. A Home Premium ára változott egyedül a Vistához képest, a teljes verzió ára 199 euróra csökken, az upgrade pedig 119 euró lesz.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról