Szerző: Koi Tamás

2009. június 29. 17:15

Szeptember végén beolvad a Magyar Telekomba a T-Kábel

A Magyar Telekom mai Rendkívüli Közgyűlése döntést hozott a T-Kábel Magyarország Kft.-nek és a Dél-Vonal Kft-nek a Magyar Telekom Nyrt.-be történő jogi beolvadásáról. A döntést május végén terjesztette elő az igazgatóság, és mivel a T-Kábel eddig is száz százalékban a Magyar Telekom tulajdona volt, aligha volt kérdéses a fúzió.

A ma tartott Rendkívüli Közgyűlésen Christopher Mattheisen elnök-vezérigazgató tájékoztatást adott a részvényeseknek a T-Kábel és a Dél-Vonal Magyar Telekomba beolvadással történő egyesülésével kapcsolatban felmerült kérdésekről. A Közgyűlés ezt követően elfogadta a társaságok vezető tisztségviselőinek a Felügyelő Bizottság által véleményezett írásbeli beszámolóját az egyesülés jogi és gazdasági szempontok szerinti szükségességéről.

A Magyar Telekom T-Kábel és a T-Kábel 100 százalékos tulajdonában álló Dél-Vonal leányvállalatai T-Home márka alatt analóg és digitális TV szolgáltatást, szélessávú internetet, valamint IP-alapú hangszolgáltatást nyújtanak Magyarországon. A T-Kábel a hazai piac egyik legnagyobb kábelszolgáltatója, a cégnek az első negyedév végén nagyjából 421 ezer kábeltévés előfizetője volt, az előfizetői szám azonban gyakorlatilag egy éve stagnált. A cégnek a negyedév végére nagyjából 135 ezer kábeles internetezője volt -- 25 ezerrel több, mint egy évvel korábban.

Az anyavállalat őszi márkaváltása után kivezette a piacról a T-Kábel márkanevet, a márkaváltás keretében vezetékes termékkínálatát a T-Home márka égisze alatt konszolidálta és egyszerűsítette A fenti lépések eredményeképpen a TV szolgáltatás a \"három képernyős stratégia\" egyik legfontosabb elemévé lépett elő a Magyar Telekomnál.

A részvényesek a mai közgyűlés során elfogadták a független könyvvizsgáló nyilatkozatát az átalakulással érintett társaságok vagyonmérleg- és vagyonleltár-tervezeteiről, a jogutód társaság vagyonmérleg- és vagyonleltár-tervezetéről, az egyesülési szerződés tervezetéről és a vezető tisztségviselők írásbeli beszámolójáról. Az egyesülés hatályosulásának tervezett időpontja 2009. szeptember 30.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

repairwashing

4

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.