Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Meg se kottyan a válság a Red Hatnek

Bizó Dániel, 2009. június 25. 17:04
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A legnagyobb nyílt forráskódú szoftverszállító a válság ellenére növekedést mutat, miközben nyereségessége se csorbul, és növeli kutatás-fejlesztési erőfeszítéseit, mivel közeleg a következő RHEL generációk és a virtualizációs megoldásának megjelenései.

hirdetés

A vártnál némileg jobb eredményeket könyvelhetett el a Red Hat 2010-es pénzügyi évének első negyedéve során. A vállalat sem immúnis a nehéz körülményekre, azonban esetében a növekedés lassulásáról van szó, nem a forgalom visszaeséséről és válságmenedzsmentről.

A cég éves szinten 11 százalékkal 174,4 millió dollárra tudta növelni a május 31-én zárult pénzügyi negyedévének árbevételét, miközben az előfizetésekből származó bevételei 14 százalékkal közel 150 millió dollárra emelkedtek. Jim Whitehurst elnök-vezérigazgató elégedettségét fejezte ki a cég teljesítményével kapcsolatban. "A Red Hat növekedését részben az a képességünk vezérli, hogy segíteni tudunk nagyvállalati ügyfeleinknek pénzt megtakarítani a kihívásokkal teli IT büdzsékben" -- kommentálta Whitehurst a mutatókat.

A vállalat üzemi szintű eredménye 25,8 százalékkal ugrott meg, miután a működési költségek lassabban emelkedtek a bevételeknél -- a cég erőteljes pozícióira utal, hogy a válság közepette is éves szinten több mint 20 százalékkal növelte kutatás-fejlesztési kiadásait, de az előző negyedévekhez képest sincs jele csökkenésnek. A vállalat gőzerővel fejleszti a Red Hat Enterprise Linux 5.4 kiadását és a 6-os generációt, miközben a februárban bejelentett virtualizációs stratégiájának első gyümölcsei is a finisbe érkeznek.

Az adózott nyereség az egyéb tételek hatására mindössze 7 százalékkal növekedett, a cég 61,2 millió dollár készpénzt termelt három hónap alatt, és mintegy 567,3 millió dollárnyi elhatárolt bevétellel rendelkezik, melyeket már megkapott ugyan, azokat bevételként csak a szolgáltatások teljesítésekor könyvelheti el.

4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!