Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Bejelentette a Windows 7 árát a Microsoft

Bodnár Ádám, 2009. június 25. 15:11
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Microsoft hivatalosan is nyilvánosságra hozta a Windows 7 boltokba kerülő változatainak árát, ezek szerint a Professional és az Ultimate ugyanannyiba kerül majd mint a Vista esetében, az otthoni felhasználóknak szánt Home Premium viszont némileg olcsóbb lesz. A magyar változat október utolsó napjától lesz kapható.

A Microsoft végre nyilvánosságra hozta a Windows 7 különféle változatainak árát. A Home Premium teljes és upgrade változatban is olcsóbb lesz a Windows Vista hasonló változatánál, a Vista Businesst leváltó Professional és az Ultimate pedig ugyanannyiba fog kerülni mint elődeik. Amint arról már beszámoltunk, a Windows 7 összesen hat változatban jelenik meg, boltban azonban csak a Home Premiumot, a Professionalt és az Ultimate változatot lehet megvásárolni.A Vistához képest fontos változás, hogy a drágább Windows-verziók az olcsóbbak összes képességét tartalmazzák, azaz a Professionalban is lesz Media Center például.

A Home Premium olcsóbb lesz

Emlékeztetőül: a Windows Vista Home Premium teljes dobozos termékként 229 eurós listaáron kapható, az upgrade ára 125 euró. A Vista Business teljes verziójáért 309 eurót, az upgrade-ért 285 eurót kell fizetni, míg az Ultimate-et 319 euróért lehet hazavinni, az upgrade-et pedig 299 euróért. A Windows 7 Professional és Ultimate esetében az árak változatlanok, a Home Premium teljes verziójának ára 199 euróra csökken, az upgrade pedig 119 euró lesz.

Annak érdekében, hogy a cége kedvet csináljon a korai vásárlához, augusztus közepéig a Home Premium és Professional upgrade változatokat különösen alacsony áron kínálja, a Home Premiumot 50 dollárért a Professionalt pedig 100 dollárért, ez azonban csak a kijelölt kereskedőknél és néhány országban lesz elérhető (Egyesült Államok, Kanada, Japán, Nagy-Britannia, Franciaország, Németország).

Mivel a vállalat az Európai Unió versenyellenes vizsgálata kihagyja az Internet Explorert a Windows 7 Európában piacra dobott "E" jelű változatából, ezért az upgrade licencet vásárló felhasználók is csak teljes telepítéssel válthatják le korábbi operációs rendszerüket, azaz le kell törölniük a régi Windowst és újratelepíteni a Windows 7-et. Természetesen akik új PC-re előre telepítve veszik meg a Windows 7-et, azokat ez nem érinti.

A Microsoft várhatóan holnap lebbenti fel a fátylat a Windows 7 Upgrade Option programról, amelynek keretén belül a Windows Vistával telepített PC-k vásárlói ingyen frissíthetnek Windows 7-re, egyedül a telepítőlemez postaköltségét kell kifizetniük. A TechARP.com által kiszivárogtatott információk szerint az akció jövő áprilisig él, azaz a vistás PC-k vásárlói legkésőbb jövő tavasszal kérhetik az ingyenes frissítést és persze csak a Vista-változatnak megfelelő Windows 7 verzióra, vagyis a Vista Home Premiumról Windows 7 Home Premiumra, Businessről Professionalre, Ultimate-ről pedig Ultimate-re lehet váltani -- a Vista Home Basic ebben az akcióban nem vesz részt. A Windows7UpgradeOption.com weboldal szerint a részleteket június 26-án, azaz holnap teszi közzé a Microsoft.

Csak október végén jön a magyar Windows 7

Korábbi információk szerint az október 22-i premierre a magyar kiadás is elkészült volna, a legújabb hírek szerint azonban a magyar vásárlóknak egy hetet várniuk kell a Microsoft legújabb operációs rendszerének lokalizált változatára.A HWSW értesülései szerint a dobozos Windows 7 magyar változata nem október 22-én, hanem egy héttel később, október 31-én kerül a boltokba. Az október 22-i világpremierre csak 14 nyelven készül el az új operációs rendszer (angol, német, spanyol, francia, japán, olasz, holland, orosz, lengyel, brazil portugál, koreai és háromféle kínai), október 31-én egy második hullámban újabb 21 nyelven jelenik meg, köztük csehül, ukránul, svédül, törükül, finnül magyarul is.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.