Szerző: Bodnár Ádám

2009. június 23. 11:52:00

Közvetlenül elérhető a web a HP új nyomtatójáról

A HP olyan otthoni multifunkciós printert mutatott be, amelynek használatához már számítógép sem kell. A készülék közvetlenül az internetre csatlakoztatható és 4,3 hüvelykes kijelzőjén keresztül számos optimalizált weboldal elérhető, amelyek tartalmát a felhasználók egyből kinyomtathatják.

A PhotoSmart Premium with TouchSmart Web egy multifunkciós berendezés, azaz nyomtat, másol, faxol és szkennelni is tud, USB- és Ethernet-portja is van, emellett 802.11b/g/n és Bluetooth vezeték nélküli kapcsolatra is képes, illetve közvetlenül képes nyomtatni iPhone-ról, iPod touchról, valamint PlayStation 3-ról.

A készülék érdekessége a 4,3 hüvelykes kijelző, ekkora megjelenítőt egyetlen nyomtatóra sem szereltek még eddig. A HP számos online szolgáltatóval kötött megállapodást, amelynek értelmében azok kimondottan erre a technológiára optimalizálják egyes szolgáltatásaikat, egyszerűvé téve különféle tartalmak nyomtatását. A kezdeti partnerek között olyan cégek szerepelnek mint a Google, a Disney, a USA Today, a Nickelodeon, a DreamWorks, a Fandango, a Web Sudoku, a Weather News, a Coupons.com és persze a HP tulajdonában levő fotómegosztó, a Snapfish.

\"PhotoSmart

A készüléken emellett található egy \"Get More\" gomb, amely egy hamarosan megnyíló alkalmazás-piactérhez vezet, ahová a rövidesen megjelenő szoftverfejesztői készlet segítségével bárki készíthet a nyomtatóra optimalizált alkalmazást.

A közvetlenül az internetre köthető nyomtatóval a HP alighanem új életet próbál lehelni az otthoni nyomtatási piacba. Az április végén zárult pénzügyi negyedévben 30 százalékkal csökkent a HP otthoni nyomtatóinak forgalma, a leszállított termékek száma pedig 23 százalékkal apadt. Kérdés, vajon egy 400 dolláros, azaz mai árfolyamon 81 ezer forintos készülék iránt mekkora lesz a kereslet most, amikor a legtöbben inkább visszafogják költéseiket.

 

a címlapról

bye-bye

5

Átalakul a Nokia menedzsmentje

2020. február 19. 13:44

Megszűnt a műszaki vezérigazgató-helyettesi pozíció, a cég próbál feljönni riválisaira.

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 20. 12:50

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.