Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Közvetlenül elérhető a web a HP új nyomtatójáról

Bodnár Ádám, 2009. június 23. 11:52
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A HP olyan otthoni multifunkciós printert mutatott be, amelynek használatához már számítógép sem kell. A készülék közvetlenül az internetre csatlakoztatható és 4,3 hüvelykes kijelzőjén keresztül számos optimalizált weboldal elérhető, amelyek tartalmát a felhasználók egyből kinyomtathatják.

hirdetés

A PhotoSmart Premium with TouchSmart Web egy multifunkciós berendezés, azaz nyomtat, másol, faxol és szkennelni is tud, USB- és Ethernet-portja is van, emellett 802.11b/g/n és Bluetooth vezeték nélküli kapcsolatra is képes, illetve közvetlenül képes nyomtatni iPhone-ról, iPod touchról, valamint PlayStation 3-ról.

A készülék érdekessége a 4,3 hüvelykes kijelző, ekkora megjelenítőt egyetlen nyomtatóra sem szereltek még eddig. A HP számos online szolgáltatóval kötött megállapodást, amelynek értelmében azok kimondottan erre a technológiára optimalizálják egyes szolgáltatásaikat, egyszerűvé téve különféle tartalmak nyomtatását. A kezdeti partnerek között olyan cégek szerepelnek mint a Google, a Disney, a USA Today, a Nickelodeon, a DreamWorks, a Fandango, a Web Sudoku, a Weather News, a Coupons.com és persze a HP tulajdonában levő fotómegosztó, a Snapfish.

PhotoSmart Premium

A készüléken emellett található egy "Get More" gomb, amely egy hamarosan megnyíló alkalmazás-piactérhez vezet, ahová a rövidesen megjelenő szoftverfejesztői készlet segítségével bárki készíthet a nyomtatóra optimalizált alkalmazást.

A közvetlenül az internetre köthető nyomtatóval a HP alighanem új életet próbál lehelni az otthoni nyomtatási piacba. Az április végén zárult pénzügyi negyedévben 30 százalékkal csökkent a HP otthoni nyomtatóinak forgalma, a leszállított termékek száma pedig 23 százalékkal apadt. Kérdés, vajon egy 400 dolláros, azaz mai árfolyamon 81 ezer forintos készülék iránt mekkora lesz a kereslet most, amikor a legtöbben inkább visszafogják költéseiket.

 

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!