:

Szerző: Koi Tamás

2009. június 19. 17:58

Nem kísérte komoly hisztéria az új iPhone megjelenését

Továbbra is élénk az érdeklődés az Apple okostelefon-sorozatának új generációs változata iránt, de iPhone 3G S megjelenése korántsem keltett olyan tömeghisztériát, mint tavaly vagy tavalyelőtt. Egyesek szerint ennek oka, hogy az új változat kevés újdonságot tartogat, mások a meglévő hűségszerződés miatt nem váltanak, de van aki szerint az új okostelefon premierje nem az igazi Steve Jobs nélkül.

Az iPhone 3G S ma eleve kevesebb országban jelent meg világszerte, mint tavaly júliusban: a készüléket az Egyesült Államokban, Kanadában és néhány nyugat-európai országban kezdték el árulni, míg az előző generációs modell tavaly július 11-én 22 országban debütált. A lapok helyszíni tudósításai szerint a tavalyi, tavalyelőtti hisztériának ma nyoma sincs: ugyan sok az érdeklődő, de a legtöbb szolgáltató értékesítési pontja, illetve az Apple szaküzletek előtt kígyózó sorok hossza látványosan rövidebb mint egy éve.

\"\"
Manhattanben eddig ért a sor
forrás: Engadget

A Reuters tudósítása szerint az Apple manhattani szaküzlete előtt kisebb tömeg verődött össze, de korántsem volt akkora a felhajtás, mint tavaly, ezzel együtt az AT&T egyik legnagyobb forgalmú New York-i értékesítési pontja előtt sem kígyózott akkora sor, mint 2008-ban. Az európai körkép szerint Londonban és Madridban szintén elmaradt a korábbi évek tömeghisztériája.

Elemzők szerint az iPhone 3G S premierje azért is kavar kevesebb vizet, mivel a telefon ezúttal lényegesen kevesebb országban került piacra, mint az egy évvel korábbi változat, ráadásul az újdonságok listája is rövidebb: az új modell valamivel gyorsabb lett elődjénél, több tárhellyel rendelkezik, nagyobb felbontású kamerát kapott és videofelvételt is lehet vele készíteni, ezzel azonban gyakorlatilag vége is sornak, a többi újdonságot zömében az új operációs rendszer hozza, melyet szerda óta ingyenesen letölthetnek az iPhone 3G-tulajok.

\"\"
Az Apple londoni szaküzlete ma reggel és 2007. novemberében, az első iPhone érkezésekor
forrás: Engadget

Mások szerint -- bár ez a fanatikusokat aligha tartja vissza -- mivel korábban sokan többéves hűségszerződés aláírásával vásároltak iPhone-t, csak új szerződés kötésével tudnának most váltani az új modellre. Van aki pedig egyszerűen úgy vélekedik, hogy az új iPhone debütálása nem az igazi a karizmatikus cégvezető, Steve Jobs jelenléte nélkül. Jobs hosszú hónapok óta betegszabadságát tölti, és elvileg a napokban ígérte visszatérését a cég élére. Az iPhone 3G S-t ezért nem is ő mutatta be az idei Worldwide Developers Conference során.

Az Apple eddig nagyjából 40 millió darabot adott el az iPhone-ból és ikertestvéréből, az iPod Touch-ból, az iPhone 3G-t tavaly egyetlen hétvégén összesen egymillió példányban értékesítették a 22 nyitóországban. Az iPhone 3G S nálunk várhatóan júliusban kerül forgalomba, a premierrel kapcsolatban egyelőre nem tudott részletekkel szolgálni a T-Mobile.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 00:32

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.