Szerző: Bizó Dániel

2009. június 5. 15:47

A piacra kényszerítette a Vistát a Microsoft az orosz versenyhatóság szerint

Az oroszok szerint a cég elfojtotta a Windows XP-t. Az ügy láthatóan nem kapcsolódik a cég ellen máshol folyó trösztellenes perekhez.

Az orosz versenyhatóság vizsgálatot kezdeményezett a Microsoft ellen azzal a gyanúval, hogy a vállalat megsértette az ország trösztellenes szabályozását a Windows XP szállításainak mesterséges csökkentésével, valamint árpolitikájával.

A hivatal az operációs rendszerek piacának elemzését követően úgy találta, hogy a Microsoft úgy váltott át Windows Vistára, hogy közben a Windows XP iránti kereslet töretlen, írja a hivatal közlése alapján a Reuters. A hatóság szerint mindezt a kereskedők is megerősítik, ahogyan az orosz kormányzat is nagy számban rendel Windows XP-ket továbbra is.

Az ügyet a versenyhatóság július 24-én tárgyalja. A Microsoft moszkvai képviselete úgy felelet a Reuters számára, hogy hivatalos megkeresést még nem kaptak a hatóság részéről, de természetesen biztosította a publikumot a cég együttműködéséről. A Reuters szerint az orosz versenyhatóság rendszeresen kapcsolatba lép vállalatokkal, de a teljeskörű vizsgálatok nem szokásosak.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról