Szerző: Koi Tamás

2009. május 29. 08:47

IPTV-szolgáltatást indított az EnterNet

Csütörtöktől az EnterNet meglévő és új előfizetői is igényelhetnek ADSL-kapcsolatuk mellé internetprotokollon keresztül nyújtott televíziószolgáltatást, azaz IPTV-t. A rendszer teljes egészében a Magyar Telekom IPTV-platformjára épül, így funkcióit, minőségét és csatornaválasztékát tekintve csaknem teljesen ugyanazt nyújtja, mint a T-Home IPTV.

Az EnterNet IPTV-jénél a T-Home-hoz hasonlóan az előfizetőhöz kihelyezett set-top box segítségével az élő adás megállítható, visszatekerhető és rögzíthető (a beltéri egység nagyjából ötven órányi standard felbontású tévéadást képes rögzíteni merevlemezére). A kényelmi extrák közt szerepel mindezeken felül az elektronikus műsorújság, a kép a képben funkció vagy a keresés (műsorcímre, vagy színészek, rendezők nevére).

Egyező kínálat, egyező funkciók

Az EnterNet IPTV-előfizetői mindehhez ugyanazt a két végberendezést (a set-top box mellett egy Wi-Fi rádióval is rendelkező hálózati elosztót) kapják, mint a T-Home IPTV-előfizetők, a televízióra akár HDMI-kábelen keresztül is csatlakoztatható készülékek menüje azonban értelemszerűen különbözik. A szolgáltatás idővel online videotékával is kiegészül majd az EnterNetnél, az ezzel kapcsolatos tárgyalások azonban egyelőre nem zárultak le a felek közt -- amennyiben megegyezés születik, az előfizetők egy körülbelül 700 filmből álló videotékából kölcsönözhetnek majd filmeket.

Az alternatív szolgáltató három alap díjcsomagot kínál ügyfeleinek: a Start csomag 24, az Otthon csomag 47, a Prémium csomag pedig 61 tévécsatornát tartalmaz (a kiosztás a Viasat csoport csatornáit leszámítva lényegében megegyezik a T-Home IPTV csatornakiosztásával), ezek havi előfizetési díja rendre bruttó 1890, 3210 és 4510 forint, egy év hűségidővel. A szolgáltatás igénybevételéhez egy az EnterNetnél kötött ADSL-előfizetés is szükséges. A csatornaválaszték tematikus csomagokkal is bővíthető, illetve egy öt csatornából álló HD-s kiegészítőcsomag is rendelhető, ez azonban kizárólag azoknak az ügyfeleknek a kiváltsága, akik VDSL szolgáltatási területen élnek.

Bauer Róbert, az EnterNet ügyvezető igazgatója az új szolgáltatás bevezetése kapcsán hangsúlyozta, hogy a hazai ADSL-piacon önállóan egyre nehezebben értékesíthető internetkapcsolat, az úgynevezett triple-play modell (amikor a szolgáltató internetelérést, telefonelőfizetést és televíziószolgáltatást egyszerre nyújt) azonban kiutat jelenthet ebből a helyzetből. Bauer kiemelte, hogy cége az egyetlen olyan alternatív triple-play szolgáltató Magyarországon, mely mobilinternetet is értékesít (az EnterNet a Pannonnal kötött erre szerződést).

Tavaly lendületet vettek

IPTV-hálózatot hazánkban elsőként és sokáig egyedüliként a Magyar Telekom üzemeltetett. A cég német mintára, T-Home néven vezette be kínálatába az új szolgáltatást 2006 végén, a rendszer azonban eleinte az innovatív funkciók ellenére meglehetősen döcögős rajtot vett, és egészen a cég tavaly szeptemberi márkaváltásáig nem sikerült komoly áttörést elérnie. A márkaváltással járó kampánynak és a szolgáltatás egyre kiforrottabbá váló műszaki hátterének köszönhetően az értékesítés meglódult, így a T-Home IPTV ügyfeleinek száma a legutóbbi pénzügyi negyedév végén már meghaladta a 37 ezret.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.