Szerző: Bodnár Ádám

2009. május 28. 08:56

Ősszel érkezik a Microsoft Zune HD

Ősszel jön a piacra a MIcrosoft viszonylag kevés sikert elért hordozható zenelejátszójának, a Zune-nak a legújabb változata. A Zune HD komplett multimédiás platform, zene- és filmlejátszás mellett webböngészésre is képes.

2006-ban mutatkozott be a Microsoft Zune, amelytől a vállalat azt várja, megdöntse az Apple iPod egyeduralmát a hordozható médialejátszók piacán, az elmúlt évek során azonban mindössze egyszámjegyű százalékos piaci részesedést tudott szerezni az Egyesült Államokban. Mikor mindenki azt hitte, a redmondiak feladják ezt a kategóriát, váratlanul megérkezett a Zune új generációja, ami nagy felbontású OLED érintőkijelzővel, \"HD rádióvevővel\" és webböngészővel is rendelkezik.

A készüléken egy 3,3 hüvelykes, 480x272 pixel felbontású OLED érintőkijelzőé a főszerep, a terméknévben a HD pedig arra utal, hogy az eszköz elég erős lesz akár 720p felbontású videók lejátszásához is, amiket nem csak a beépített kijelzőn lehet majd nézni, hanem egy külön megvásárolható kiegészítő csatlakozóval akár tévén is. A készülékben egy IE6-alapú webböngésző is helyet kap Adobe Flash támogatással -- ez alighanem ugyanaz a szoftver, amelyet a Windows Mobile 6.5-be is beépít a Microsoft.

A redmondiak ígérete szerint a Zune HD összekapcsolható lesz az Xbox Live-val is, ahonnan videókat, filmelőzeteseket lehet majd vásárolni, letölteni, de emellett továbbra is megmarad a saját Zune Marketplace, ahonnan zenét lehet vásárolni vagy akár a beépített Wi-Fi kapcsolaton keresztül streamelni. A hírek szerint a Zune Marketplace még az idén elindul több európai országban is. Az Xbox Live-val történő együttműködés részleteiről a videojátékipar jövő heti seregszemléjén, az E3-on várhatóak további részletek.

A nyári leállás után, október 5-én és 7-én az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.

a címlapról

Hirdetés

AWS és microservice meetupokkal kezdjük az őszt!

2021. szeptember 20. 07:12

A nyári leállás után, október 5-én és 7-én az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.