Szerző: Koi Tamás

2009. május 25. 17:11

Beolvad a Magyar Telekomba a T-Kábel

Újabb lépéshez érhet júniusban a Magyar Telekom Csoport három évre meghirdetett integrációs folyamata, miután a cég igazgatósága ma javaslatot tett a T-Kábel beolvasztására. Tekintve, hogy a T-Kábel eddig is száz százalékban a Magyar Telekom tulajdonában állt, illetve az ügylettel éves szinten tetemes összeg spórolható, aligha kérdéses, hogy létrejön a fúzió.

A Magyar Telekom T-Kábel és a T-Kábel 100 százalékos tulajdonában álló Dél-Vonal leányvállalatai T-Home márka alatt analóg és digitális TV szolgáltatást, szélessávú internetet, valamint IP-alapú hangszolgáltatást nyújtanak Magyarországon. A T-Kábel a hazai piac egyik legnagyobb kábelszolgáltatója, a cégnek az első negyedév végén nagyjából 421 ezer kábeltévés előfizetője volt, az előfizetői szám azonban gyakorlatilag egy éve stagnált. A cégnek a negyedév végére nagyjából 135 ezer kábeles internetezője volt -- 25 ezerrel több, mint egy évvel korábban.

Az anyavállalat őszi márkaváltása után kivezette a piacról a T-Kábel márkanevet, a márkaváltás keretében vezetékes termékkínálatát a T-Home márka égisze alatt konszolidálta és egyszerűsítette A fenti lépések eredményeképpen a TV szolgáltatás a \"három képernyős stratégia\" egyik legfontosabb elemévé lépett elő a Magyar Telekomnál. Az összeolvadás a társaság versenyképességének erősítése mellett a közös működésből eredő szinergiáknak köszönhetően hozzájárul a hatékonyság javításához, a költségek további csökkentéséhez, illetve a pénzügyi és emberi erőforrások optimális működtetéséhez -- áll a Magyar Telekom közleményében.

Az összeolvadásból származó költségmegtakarítás éves szinten elérheti az egymilliárd forintot, ami összhangban áll a Magyar Telekom költségracionalizálási célkitűzéseivel.A fúzió akkor jöhet létre, ha a Magyar Telekom rendkívüli közgyűlése, valamint az érintett leányvállalatok legfőbb vezetése jóváhagyja. Mivel a társaságok száz százalékban a Magyar Telekom tulajdonát képezik, a fúzióhoz nincs szükség a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyására.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról