:

Szerző: Koi Tamás

2009. május 19. 15:34

A Canon szoftverrel segít spórolni a sokat nyomtató KKV-knak

Hazánkban is bemutatta új, a nyomtatási folyamatokat felügyelő szoftverét a Canon. A Security and Cost Control Pack (SCCP) a vállalat szerint hozzásegítheti a kisebb és közepes cégeket a nyomtatási költségek lefaragására, mely jelen gazdasági körülmények közepette alapvető érdeke a vállalatoknak.

Az SCCP legfeljebb öt multifunkciós készüléket és 50 felhasználót képes kiszolgálni, az elsősorban a vállalati rendszergazdák által használt eszköz a konkurens cégek hasonló megoldásaival egyezően lényegében nem más, mint egy olyan nyomtatásfelügyeleti szoftver, mellyel nyomon követhető, hogy melyik felhasználó mennyit nyomtatott. A rendszer külön számolja a fekete-fehér és a jóval költségesebb színes nyomatokat, így a Canon szerint a színesben sokat nyomtató munkatársakat \"felszólíthatja felettesük\", hogy csak bizonyos esetekben nyomtassanak színesben.

A hatvanezer forintba kerülő, május eleje óta elérhető szofvter emellett a nyomtatás biztonságát is növeli, hiszen a kliensről elküldött nyomtatási feladatot megfelelő konfigurálás esetén csak akkor hajtja végre a gép, ha a felhasználó előtte azonosítja magát, ugyanakkor itt is lehet számolni költségmegtakarítással, hiszen a nyomtatóknál felejtett, így felslegesen kinyomtatott anyagok száma jelentősen csökkenhet. A Canon a további költségcsökkentés érdekében a kétoldalas (duplex) nyomtatást és a festékfelhasználás eszközillesztő-szintű szabályozását javasolja.

A Canon a többi piaci szereplővel karöltve igyekszik felhívni a figyelmet arra, hogy viszonylag magas egyszeri beruházási költség ellenére, különösen a nagyobb vállalatoknak érdemes lehet a nyomtatópark optimalizációjának megfontolása is. A vállalat a nagyobb eszközparkkal rendlkező cégek számára az SCCP nagyvállalati környezetbe szánt testvérét, a uniFLOW Output Managert kínálja.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 16:02

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.