:

Szerző: Vörös Péter

2000. március 15. 19:36

Az Intel nagysebességű chip-eket tervező dán céget vásárolt 1,25 milliárd $-ért ...

A kopenhágai Giga hálózati és kommunikációs termékekben használt nagysebességű chip-eket tervez. A vétel készpénzben történik (manapság ritka a sok-sok részvénycserés ügylet közepette), a Giga anyavállalatától, az NKT Holdings-tól. A tranzakció befejezése után a Giga az Intel egyik egysége lesz, közvetlenül a Level One Communications alá fog tartozni. Az Intel azt reméli az ügylettől, hogy az új termékek ill. szakértelem révén (értsd optikai kommunikációs chip tervezési képesség + a meglévő Level One Communications tervezői csapat) a nagy sávszélességű telekommunikációs infrastruktúra iránt növekvő keresletet ki fogják tudni elégíteni. [CNET, The Register]

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 07:49

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.