Szerző: Vörös Péter

2000. augusztus 1. 10:43

Dell és IBM: új PC-k az Intel által tegnap bejelentett 1,13 GHz-es Pentium III-ra építve

A Dell és az IBM volt az első PC gyártó, amely az immár leggyorsabb Pentium III-on alapuló PC-t bejelentette. Az Intel szerint a tömeggyártás beindulása a második félévre esik, egyelőre az utóbbi idők gyakorlatának megfelelően csak limitált mennyiségben lesz kapható az 1,13 GHz-es Pentium III processzor.

A Dell a Dimension asztali termékcsalád "special edition"-ként jelölte meg eddig a februárban bejelentett 1,0 GHz-es Pentium III köré épített PC-jét, most ez átkerült a standard Dimension PC-k közé, amely egyben valószínűleg azt is jelenti, hogy a processzor nagyobb mennyiségben is kapható - és az 1,13 GHz-es Pentium III lesz a "special edition", bár maga a PC eddig nem jelent meg a Dell Web-helyén.

A cég szóvivője szerint az új PC-ben az 1,13 GHz-es processzor, 45 GB HDD, 128 MB Direct RDRAM, 64 MB nVidia GeForce 2 GTS kártya, DVD-ROM és CD-RW drive lesz. Ára 4.199 $ lesz és a megrendeléstől számított 18 munkanapon belül lesz kapható. Az 1,0 GHz-es Dimension ára immár 3.138 $ és a megrendeléstől számított 8 munkanapon belül kapható.

Az IBM az Aptiva S termékcsaládban teszi elérhetővé először az 1,13 GHz-es Pentium III processzort. A 2.999 $-ba kerülő PC-ben 128 MB Direct RDRAM, 40 GB HDD, CD-RW drive, 32 MB-os nVidia GeForce 256 kártya van.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról