Szerző: Vörös Péter

2000. július 29. 20:03

A Linux szervereket gyártó Cobalt Networks bepereli az Apple-t az új Power Mac G4 Cube miatt?

A hasonlóság a Cobalt Networks Qube nevű Linux szervere és az Apple nemrég bemutatott Power Mac G4 Cube-ja között nem csak a külsőre jelentős, de még a névben is. Egyelőre a Cobalt Networks nem erősítette meg, de nem is cáfolta azokat a híreszteléseket miszerint be fogják perelni az Apple-t. A Cobalt 1998-ban mutatta be sötétkék, integrált Internet szerverét, amelyet főleg kisvállalatoknak ajánlanak. Az Apple védekezésként talán felhozhatja azt, hogy a Steve Jobs még a NeXT-es időkben vezette be a NeXT Cube-ot 1988 és a NeXT-et végül is 1996-ban megvásárolta az Apple.

A történet iróniája az, hogy 1998. decemberében, a Qube piacra kerülésekor a Cube Computer nevű cég beperelte a Cobalt-ot védjegy megsértésért. Az akkori pereskedést 1999. decemberében rendezte le a Cobalt.

Az Apple nem nyilatkozott az üggyel kapcsolatban.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról