Szerző: Bodnár Ádám

2000. július 25. 13:48

Professzionális ELSA videokártyák

Az ELSA ma két új professzionális videokártyát jelentett be, amelyek NVIDIA chipre épülnek. Az ELSA GLoria III motorja az NVIDIA Quadro2 Pro chip, míg a Synergy III az NVIDIA Quadro2 MXR köré épül. A kártyákat a Siggraph 2000 kiállításon mutatták be.

A Synergy III 32 MByte SDR SDRAM memóriával készül, a GLoria III pedig 64 MByte DDR SDRAM-mal kerül a boltokba. Így a GLoria III több, mint 30 millió háromszög/sec feldolgozási sebességre és 1 gpixel/sec fill-rate-re képes, a Synergy III adatai: 25 millió háromszög/sec és 700 Mpixel/sec. Mindkét kártyán 350 MHz RAMDAC üzemel, így a legnagyobb felbontás 2048x1536 pixel lehet, természetesen truecolor színmélységben. A Synergy III emellett akár két monitor kezelésére is képes.

A kártyákat természetesen CAD/CAM munkához ajánlja az ELSA. A szállítások szeptemberben kezdődnek, a Windows NT/2000 és Windows 9x meghajtóprogramokat természetesen optima- lizálták AutoCAD és 3D Studio szoftverekhez. A Linux egyre nagyobb népszerűségéhez alkal- mazkodva az ELSA Linux meghajtókat is kiad az új kártyákhoz. A Synergy III várható ára nettó 439 EUR, azaz közel 115.000 Ft. A GLoria III áráról egyelőre nincsenek pontos információk, de valószínű az 1000 USD körüli ár.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról