Szerző: Vörös Péter

2000. július 24. 09:40

A vártnál jobb negyedéves eredmények dacára erősen csökkent a Macromedia részvényárfolyama

A pénteki tőzsdei nap folyamán 45%-ot is elérte a Macromedia részvényeinek árfolyamcsökkenése, a nap végére pedig a cég részvényei 29,69$-os (27%-os) csökkenéssel 79,06$-on zártak (a három havi átlag több, mint 17-szeresére (!!) rúgott a részvény kereskedés). A Macromedia piaci értéke így közel 1,5 milliárd $-t csökkent a csütörtöki záráshoz képest.

Történt mindez dacára annak, hogy a Macromedia kifejezetten jó eredményekkel zárta legutóbbi negyedévét. Egyes becslések szerint a profi Web fejlesztők 70%-a használja a Macromedia Dreamweaver-t, egyebek között a National Geographic Society Web-helyét is ezzel készítették.

Pénzügyi szakértők között egyetértés van a tekintetben, hogy a múlt pénteki árfolyamcsökkenés a várakozások földről való elszakadásának klasszikus példája: a Wall Street túlreagálta a nap elején elinduló árfolyam csökkenést és ezúttal lefelé "szaladt el a ló" részvényárfolyammal.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról