Szerző: Bányai György

2009. április 29. 17:16

A Samsung beerősít a noteszgépek frontján

A Samsung Electronics bejelentette, hogy jelentős mértékben kívánja növelni notebookeladásait, idénre a tavalyi mennyiség két és félszeresével számol.

[HWSW] A Samsung Electronics bejelentette, hogy jelentős mértékben kívánja növelni notebookeladásait, idénre a tavalyi mennyiség két és félszeresével számol.

A Samsung szöuli sajtótájékoztatóján múlt csütörtökön elhangzottak szerint a cég tavaly tizedik volt a noteszgyártók versenyében, 2009-ben azonban nem elégszik meg ezzel a hellyel és a hetedikre kíván előrelépni. A nagy változáshoz a Samsungnak a 2008-as év kétmillió eladott készüléke helyett ötmilliót kell legyártania és értékesítenie. A Samsung célját segíti elő, hogy tavaly ősszel teljesen friss modellsorral lépett be az amerikai noteszgép-piacra.

Az új, tengerentúlon bevezetett noteszgépek négy méretkategóriát ölelnek át, a készülékek a 13,3 hüvelykes X360, valamint a Q310 modellekkel indulnak, ezeket az X460 és a P460 követi. A 15,4 hüvelykes kijelzőt keresők a P560-at választhatják, felette pedig a 16:9 képarányú, 16 hüvelykes R610-et. A Samsung netbook fronton is erősít, itt a 10,1 hüvelykes NC10, illetve a 12,1 hüvelykes panellel szerelt NC20 választható -- utóbbi érdekessége, hogy VIA Nano processzorra épít.

A Samsung céljaitól 180 fokban tér el az LG, utóbbi gyártó kevesebb netbookot és noteszgépet tervez az idén piacra vinni, azonban beerősít a mobilok piacán, ahol leginkább az okostelefonokban, -- beleértve a QWERTY-billentyűzetes készülékeket is -- lát potenciált. Az új mobilok amellett, hogy alacsonyabb ártól válnak elérhetővé, vékonyabbak lesznek, nagyobb belső memóriát kapnak, kamerájuk pedig nagyobb felbontásban készíti a fényképeket. Az LG a döntését a nehéz gazdasági helyzettel indokolta.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

repairwashing

6

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.