Szerző: bzd

2000. július 19. 19:29

ASUS A7V: Hol vannak a jumpereim?

Mielőtt rástartolnátok a remélhetőleg hamarosan megérkező ASUS A7V alaplapokra fel kell hívnom a figyelmet arra, hogy az első példányokra nem került rá a szorzó állítására szolgáló DIP-kapcsoló...

Amint az a képen is látható, a szorzó DIP-kapcsolójának csupán a helye van meg. Ebbe viszont szinte biztos, hogy könnyedén beforrasztható egy hasonló méretű kapcsoló. Az újabb A7V alaplapokon megtalálhatóak már az említett kapcsolók, de az ASUS elmondása szerint csak a szorzólock nélküli SocketA prociknál használhatóak. Vajon mit értett az AMD szorzólock alatt? Azt, hogy a procijai csak akkor fogadják el a gyári szorzón kívüli beállításokat, ha a beállítások "megerősítésére" használatos un. BP_FID-eknek nevezett "kapcsolókat" is állítjuk? Ha az A7V nem képes a BP_FID-ek a sima FID-ek melletti állítására, akkor semmit nem ér rajta az a DIP-kapcsoló. Sajnos még senki nem próbálta meg a dolgot, így egyelőre csak annyit tudhatunk, hogy a FIC AZ11-ben a megfelelő módosítások elvégzése után valóban állítható a szorzó. Ezt a tényt Hiroji után ma az Anandtech is megerősítette.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról