:

Szerző: Bányai György

2009. április 23. 14:02

Bemutatta MacBook Air-hasonmását az MSI

Az MSI ma jelentette be saját MacBook Air-hasonmását, az X340 jelű noteszépet. A notebook az Apple gépénél kicsivel könnyebb és méretei is igen hasonlóak hozzá, benne azonban a korábbi hírekkel ellentétben nem egy netbook részegységei, hanem teljes értékű noteszgépes tartalom található.

[HWSW] Az MSI ma jelentette be saját MacBook Air-hasonmását, az X340 jelű noteszépet. A notebook az Apple gépénél kicsivel könnyebb és méretei is igen hasonlóak hozzá, benne azonban a korábbi hírekkel ellentétben nem egy netbook részegységei, hanem teljes értékű noteszgépes tartalom található.

Az MSI hivatalosan útjára indította X340 noteszgépét, melynek extravagáns burkolata egyáltalán nem nevezhető eredetinek, főbb vonalai és a gép méretei egyaránt az Apple MacBook Airt idézik. Akinek külsőre megtetszett az MSI újdonsága, a belső értékek tekintetében sem fog csalódni, bár a gép nem lesz a leggyorsabb modell a piacon, de az Intel CULV processzora nem fogyaszt sokat, a 13,3 hüvelykes, 16:9 képarányú LED-kijelzője pedig sokak számára töltheti be az űrt a hordozható, ám kicsi, valamit a nehezen mozgatható, de már használható panelek között.

Az MSI X340 legvékonyabb pontján mindössze 6 milliméter vékony, a vastagság a készülékház legvastagabb szegletéig 19,8 milliméterig emelkedik. Az összehasonlítást meg is ejthetjük az Apple borítéknoteszével, a Macbook Air 4 milliméterről vastagszik 19,4 milliméterig. Ez a két gép alig látható mértékben változtat a mérleg nyelvének állásán, kismértékben az X340 nyom kevesebbet, itt 1,3 kilogramm áll szemben 1,36 kilogrammal.

A gépet négycellás akkumulátor hajtja, a gyártó szerint a hálózati konnektor akár 7 órán át is mellőzhető, az Intel CULV (Consumer Ultra Low Voltage) processzora nem nevezhető akkumulátorgyilkosnak. A vékony gépház oldalán gazdag csatlakoztatási lehetőség várja a használót, HDMI-kimenet, két USB-kapu, valamint SD/MMC-kártyákkal szóba elegyedő kártyaolvasó fogható szolgálatra.

Az MSI X340 vezeték nélküli hálózati csatolója 802.11 b/g/n szabványok szerint közvetítheti az adatokat, emellett szériatartozék a Bluetooth-modul is. A kijelző vékony kávájában egy 1,3 megapixeles webkamera is található. Az X340 modellcsalád két konfigurációban kerül forgalomba, egyikben Core 2 Solo CULV SU3500, a másikban pedig Celeron CULV 723 dobog. Az MSI X340 május közepén érheti el a hazai boltokat, 250 ezer forint körüli áron -- tudtuk meg a cégtől.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 20:58

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.